25. feb, 2020

Kolloidalt silver effektivt mot Coronaviruset

Under lång tid har sjukvården och nästan alla media hånat och förlöjligat alla som använt kolloidalt silver – och kallat oss “silvervattenidioter” och andra föga smickrande saker. I spetsen för dumheterna har Livsmedelsverket funnits. De har förklarat silver vara “en giftig tungmetall”, och påstått att den kolloidala formen är den absolut giftigaste – samt att kolloidalt silver absolut inte kan ha några hälsoeffekter. Bland dem som i olika sammanhang idiotförklarat alla som använder kolloidalt silver finns också Kungliga Vetenskapsakademins preses, professor Dan Larhammar.

Självklart har också “main stream media” (SR, SVT, Daghens Nyheter, Aftonbladet och de flesta andra tidningar) fallit in i kören och gjort sig lustiga över de vidskepliga människor som tror på kolloidalt silver. Detta trots att det sedan åtskilliga decennier funnits solklara bevis för att ämnet kan oskadliggöra de flesta skadliga mikrober (bakterier, virus, encelliga parasiter mm).

En av Sveriges största tillverkare av kolloidalt silver, Anders Sultan, har givits beskedet att han får böta 800 000 kr, om han så mycket som antyder att kolloidalt silver skulle ha några som helst positiva hälsoeffekter.

Hela detta förtal har förstås med kraft understötts av läkemedelsindustrin, som tjänar stora pengar just på antibiotika. Att kolloidalt silver framgångsrikt kan ersätta antibiotika, utan deras skadliga biverkningar – och utan att skapa resistenta bakteriestammar – är naturligtvis ett hot mot deras astronomiska inkomster.

När nu Coronaviruset tycks hota att bli en världsomfattande pandemi, kanske av samma katastrofala omfattning som en gång “Spanska sjukan”, så sägs man desperat kämpa för att hitta ett effektivt vaccin – och för att hindra spridning av viruset. Och så har man kanske hela tiden haft ett billigt, enkelt och lättadministrerat medel, som fungerar mot detta virus (liksom mot de flesta andra).

Det skall bli oerhört intressant att se hur Livsmedelverket och andra nu skall försöka förklara varför de under många år ägnat sig åt att demonisera och odugligförklara detta fantastiska medel. I läkemedelsföretagen sitter troligen redan en hel kader medarbetare för att hitta metoder att bortförklara detta – och kanske ett antal av deras jurister kämpar för att hitta ett sätt att göra kolloidalt silver olagligt.

För mig kan det vara trevligt att kunna visa hur jag sedan flera år försökt sprida kunskap om kolloidalt silver på min hemsida. Länken dit här: http://www.svaradoktorn.se/425558358

Den artikel som nu är oerhört aktuell – och den direkta anledningen till detta inlägg - hittar du här:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?