8. feb, 2020

Ekonomi går före liv och hälsa!

Repris från maj 2016 - och som vanligt fortfarande lika aktuell!

Galenskaparna är ofta genialiska. Här har de på ett illustrativt sätt demonstrerat precis vad läkemedelsindustrin handlar om. Till att börja med är det ganska roligt – men när man inser att man kan ersätta ”förkylning” med cancer, så fastnar kanske skrattet i halsen. Man kan förstås inte driva metaforer in absurdum – men när det gäller inställningen till att bota, så är den naturligtvis likadan där. Många tror förstås inte att någon bransch kan vara så omänskligt cynisk – trots att flera avhoppade chefer skrivit böcker och i detalj avslöjat verksamheten… Men faktum är alltså, att det varje dag dör människor i cancer (och förstås även i andra sjukdomar) p.g.a. läkemedelsföretagens strävan efter vinstmaximering. Se denna sketch och njut (?!?!).

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?