14. jan, 2020

Cancerfondens märkliga resonemang om socker.

Cancerfonden har i olika sammanhang demonstrerat sin okunskap om hur man bäst utnyttjar sina insamlade pengar (många miljoner!) för att uppfylla sitt uttalade mål – att minska död och lidande i cancer.

I bifogade länk talar man om, att det inte finns några vetenskapliga bevis för ett samband mellan socker och cancer. Sedan säger man precis att det är så, genom att tala om att socker ökar risken för övervikt och fetma – SOM I SIN TUR ÖKAR RISKEN FÖR CANCER!

Att det finns en mellanliggande variabel – övervikt och fetma – gör ju inte sockret mindre skyldigt.

Socker ökar risken för cancer. Punkt.

Och att socker är rena raketbränslet för redan utvecklad cancer står utom allt tvivel. Men det måste ju vara svårt att erkänna för Cancerfonden – som ju använder godisföretag för att tigga pengar till sin verksamhet!

I länken får vi också höra kände Lars Bern utveckla detta på ett övertygande sätt.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?