7. dec, 2019

Livsmedelsverket korta minne - och vetenskapsförakt

Repris från SVARADOKTORN den 18 juli 2017:

På Livsmedelsverkets hemsida ägnar sig myndigheten mångordigt åt att förklara, att kolloidalt silver är BÅDE livsfarligt och overksamt. Man talar också om, att KS kan förorsaka antibiotikaresistens hos bakterier. Allt detta framförs alldeles ogenerat utan minsta vetenskapliga referens – och med hänsynslöst förakt för tusentals människors personliga erfarenheter och den historiska verkligheten. Om man gjorde sig besväret att titta i FASS, så skulle man snart kunna upptäcka, att silver tidigare var ett allmänt förekommande antibakteriellt medel, innan det slogs ut av penicillin. Det fanns flera olika versioner av silverprodukter – som var godkända och registrerade i FASS. Men silver kunde inte patenteras och inbringa läkemedelsbolagen stora inkomster via hutlösa priser, vilket däremot kommande versioner av antibiotika kunde. Sannolikt var det en av anledningarna till att silverpreparaten försvann.

I ”Tidens kalender, almanack och uppslagsbok 1932” kan man läsa en annons om en ”näsampull” med vars hjälp man kunde införa kolloidalt silver i barnens näsborrar, när de blev förkylda. I annonsen kan man bl.a. läsa följande text:

ERCÈRHINOL är en näsampull som innehåller silver i elektrisk kolloidalform…

Det elektriska kolloidalsilvret är icke giftigt, utan tvärt om ett bakteriedödande och antiinfektionsmedel av första ordningen. Det har vidare icke den ringaste irriterande inverkan på slemhinnorna och är i avsaknad av smak och lukt, vilket gör att dess användning kan särskilt rekommenderas för barn.

ERCÉRHINOL möjliggör ett framgångsrikt bekämpande av alla de baciller som infektera näsa och svalg och som nästan alltid utgöra orsaken till de så farliga influensasjukdomarna. Fås på alla apotek”.

Informationen ger ett nytt perspektiv till den "vaccinationshysteri" som numera råder i samband med de årliga influensaepidemierna - och de skrämmande biverkningarna av aktuella vacciner. Skulle kanske en enkel nässpray vara ett både enklare, billigare och helt biverkningsfritt alternativ?

Genom sin skrämselpropaganda mot KS har Livsmedelsverket säkert hindrat tusentals människor från att använda detta fantastiskt enkla och effektiva medel – som bekämpar inte bara bakterier, utan också virus, amöbor, svamp och andra sjukdomsalstrande mikrober. Vore det inte dags för denna myndighet att ändra en smula i den famösa texten på sin hemsida?

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?