1. dec, 2019

Från valfrihet och mångfald - till monopol och enfald

Man hör numera ofta politiker framhålla fördelarna med ”valfrihet och mångfald”. I stället tycks vi nu vara på väg mot en lagstiftning, som tvärt om inriktas mot ”monopol och enfald”!

Det anses tydligen viktigt att vi kan välja el-leverantör, telefonoperatör och leverantör av bredband och TV-program. Däremot skall vi fråntas möjligheten att välja, när det gäller vårt liv och vår hälsa. Den som blir sjuk i en ”allvarlig sjukdom” (som cancer, epilepsi, diabetes eller en demenssjukdom) skall bara ha ett alternativ – den skolmedicinska vården. Och det skall dessutom vara kriminellt att bota människor med andra metoder – även om dessa skulle råka vara både effektivare och billigare och sakna biverkningar!

När man dessutom vet, att skolmedicinen i stor utsträckning bygger sin teoribildning på felaktiga grunder (som t.ex. att cancer är en genetisk sjukdom), så blir det hela än mer tragiskt!

Men det minsta man borde kunna kräva av våra politiker och vår lagstiftande församling är väl ändå en sorts logik och konsekvens. Varför är det viktigare att vi får välja telefonoperatör än att få välja metod för att bota cancer? För vuxna, beslutsmässiga svenska medborgare borde det vara en självklar rättighet att få väja även behandlingsform vid allvarlig sjukdom! Så är det också i strikt juridisk mening – men det tycks man nu helt enkelt bortse ifrån…

Goda tider för läkemedelsföretagen – som utan konkurrens kan sälja sina produkter för dyra pengar. Sämre för oss patienter, som blir omyndigförklarade och tvingas utsätta oss för behandlingar vi vet inte fungerar – och hindras från att använda alternativ vi själva väljer!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?