23. nov, 2019

Det magiska C-vitaminet

Linus Pauling (Nobelpriset i kemi 1954, Nobels fredspris 1962) var en av förra århundradets mest framstående vetenskapsmän. Han förordade bl.a. användningen av C-vitamin. Han använde själv dagligen tillskott av detta vitamin – och han blev faktiskt 94 år gammal.

Under sin livstid (han avled 1994) fick han inte den uppskattning han förtjänade, när det gällde detta med vitaminer. På senare tid har man kunnat konstatera, att C-vitamin är precis det fantastiska medel han han påstod. Men C-vitamin är billigt och enkelt att framställa, och dess suveräna påverkan på vår hälsa gör att det allvarligt hotar läkemedelsindustrin – som tjänar miljarder på våra sjukdomar och absolut inte vill att vi skall botas av något de inte säljer.

C-vitamin är absolut nödvändigt för vår överlevnad – liksom för alla djur. C-vitamin kan syntetiseras ur glukos, men människan, liksom marsvin och ett fåtal andra arter, saknar det nödvändiga enzymet och är därför absolut beroende av att få i sig detta vitamin via födan.

Ganska tidigt visste man, att när sjömän i tusental förblödde i sjukdomen skörbjugg, så var orsaken brist på C-vitamin. När Jacques Cartier vintern 1535 med sitt fartyg blev infrusen i Saint Lawrencefloden i Canada hann 25 besättningsmän dö i skörbjugg, innan de övriga kunde tillfriskna och överleva med hjälp av en Irokesindian, som gav dem en brygd framställd av tujaträdets bark, som är mycket rik på C-vitamin.

Sedan tog det ytterligare ca 200 år innan man tog till sig denna kunskap i Europa. Men så småningom började engelsmännen ta med sig citrusfrukter som lime (rika på C-vitamin) vid alla längre sjöresor. Därav fick de benämningen ”limejuicers” - som alltså blev ett slanguttryck för engelska sjömän.

På senare tid har man funnit, att C-vitamin inte bara botar skörbjugg, utan förebygger och botar också andra sjukdomar. C-vitamin tycks närmast vara magiskt i flera avseenden.

Dels kan vitaminet ta sig in i cancerceller och döda dem genom att bilda den kraftiga oxidanten väterperoxid (som jag beskrivit här: http://www.svaradoktorn.se/427029039/6840243/posting/c-vitaminets-magiska-egenskaper )

och dels kan C-vitamin motverka skador av radioaktiv strålning – och t.o.m. korrigera de genetiska skador sådan strålning givit upphov till! Läs om detta här: http://www.svaradoktorn.se/427029039/6789716/posting/c-vitamin-mot-radioaktiv-str%C3%A5lning-och-cancer

Problemet med C-vitamin är, som jag inledningsvis nämnde, att det är alldeles för billigt – och att dess fantastiska effekt blir ett mycket allvarligt hot mot läkemedelsindustrins oerhört dyra och ofta skadliga produkter.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?