19. nov, 2019

"Fråga doktorn" vilseleder och undanhåller fakta

Måndagen den 18 november 2019 sändes som vanlig programmet ”Fråga Doktorn” i TV 1. Programmet är en ständig påminnelse om skolmedicinens och sjukvårdens tillkortakommanden. De frågor som tas upp och ställs av tittare/lyssnare berör nästan alltid sådant som de borde ha fått besked om av sin ordinarie läkare på vårdcentralen eller sjukhuset.

Det som gjorde mig särskilt upprörd denna gång var de två närvarande läkarnas diskussion i det aktuella ämnet - ”infektioner”.

Man pratade allmänt om infektioner – utan att egentligen ge någon ny information i ämnet. Och när en kvinna ringde in och berättade, att hon var allergisk mot ett flertal antibiotika och undrade hur hon skulle göra, så var rådet att fortsätta med antibiotika, och pröva nya varianter - ”för vi har bara antibiotika att ta till”.

Detta var en uppenbar lögn. Och när man sedan kom in på ämnet Ebola, och senare det gigantiska problemet med multiresistenta bakterier, så blev den lögnen direkt plågsam.

Det är faktiskt så, att det sedan länge finns ett mycket enkelt, billigt, oskadligt och lättadministrerat medel – som både botar Ebola och malaria – och dessutom tycks kunna klara av multiresistenta bakterier. Det skapar inte heller själv resistens – vilket felaktigt påstås t.ex. av ökände professor Larhammar, som tar varje tillfälle i akt att nedvärdera och odugligförklara allt, som inte bidrar till läkemedelsföretagens astronomiska vinster.

Kolloidalt silver är ett fantastiskt medel mot bakterier, virus, amöbor, svamp och encelliga parasiter. Det används därför också rutinmässigt inom t.ex. vård av brännskadade. Där förhindrar det effektivt de infektioner, som annars är det stora problemet vid brännskador. Dessutom läks såren nästan utan ärrbildning.

Men uppenbarligen är man inom skolmedicinen så oerhört ”hjärntvättade” att man inte kan ta till sig sådan information – inte ens konkret kliniska erfarenheter - och därmed bidra till en mer generell användning inom vården. Det skulle annars kunna minska mänskligt lidande i hög grad – och i motsvarande grad minska de kostnader inom inom vården, som snart kommer att få hela systemet att kollapsa.

Att läkare i ett program som ”Fråga doktorn” inte ens känner till detta – eller inte nämner det av andra orsaker – gör att man (åtminstone jag) blir oerhört frustrerad.

Det medium (TV) som skulle kunna vara ett medel för folkupplysning har i stället blivit en central för allvarlig desinformation.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?