15. okt, 2019

En medicinsk skandal (av många)

Amalgamfyllningar i våra tänder är en gigantisk medicinsk skandal, som förstört livet för tusentals människor – och gör så än i dag.

Om en gammal kvicksilvertermometer t.ex. i en skola skulle tappas i golvet och gå sönder, så skall man väl i princip utrymma lokalen och tillkalla Räddningstjänst, som med ordentlig skyddsutrustning sedan gör en sanering, innan människor åter har tillträde.

Detta supergiftiga ämne, kvicksilver, som amalgam till ca 50 % består av, fick man för sig att stoppa in i munnen på oss, när man skulle fylla igen carieshålen i våra tänder, som blev vanliga, sedan vi fick ohämmad tillgång till socker. Det var billigt, lätt formbart och till synes stabilt. Användningen i Västvärlden började i Frankrike i mitten av 1800-talet, men numera vet man alltså på vissa håll bättre, och materialet är sedan 2009 förbjudet att användas för tandlagning i Sverige.

I hela EU förbjöds amalgam först den 1 juli 2018 – och då bara för ”barn, gravida och ammande kvinnor”. Alltså”pågår sannolikt fortfarande förgiftning av vuxna i EU med kvicksilver. Man anar, som vanligt, ekonomiska intressen i bakgrunden.

Den som vill ha en skakande skildring av vad kvicksilver kan åstadkomma, kan lyssna på följande inslag med Ulf Bittner i serien ”Sverige Granskas”:

https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-kronisk-kvicksilverforgiftning-med-bo-modin-och-svara-doktorn-20191014

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?