5. okt, 2019

UNICEF och kanelbullar

Snälla UNICEF!

Jag har under många år varit ”världsförälder", och varje månad dras en summa från mitt konto.

Sedan jag kunnat konstatera, att andra ”välgörenhetsorganisationer” närmast är att jämföra med börsnoterade företag – med huvudsyftet att bibehålla sina ”marknadsandelar” och hålla verksamheten i gång, och med möjligheter att ge sina chefer generösa löner – så vägrar jag att skänka en enda krona till dem. Men UNICEF föreföll vara en anständig organisation, som arbetar för barns rättigheter i hela världen. Jag hoppas och tror också, att deras insamlade medel kommer till användning just för detta syfte.

Men jag måste erkänna, att jag blev riktigt obehagligt berörd, när jag här om dagen fick se en helsidesannons i DN (kostnad för den?), med UNICEF:s logga under.

I annonsen får man veta, att ”vad världen behöver en sådan här dag är, att vi alla äter riktigt mycket kanelbullar”.

Även om det var ”kanelbullens dag”, så var denna annons mer än man skall behöva stå ut med. Minsta eftertanke borde ha fått annonsören att inse, att ”vad världen behöver i dag” nog faktiskt är något annat är ökad konsumtion av kanelbullar”!

 

 

 

Kommentarer

06.10.2019 13:55

Elisabet Collin

Jaaa!
Jag instämmer helt o fullt i dina sanna ord.
Det var ju också Djurens dag, samtidigt som Kanelbullens.
Det borde väl hellre ha uppmanats till att hjälpa o bistå alla misshandlade djur?!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?