30. sep, 2019

BOKMÄSSAN I GÖTEBORG 2019

Förlaget Karneval såg gärna att jag fanns i deras monter på den stora bokmässan i Göteborg, de sista två dagarna – lördag och söndag, 28 o 29 september - för att presentera min bok - ”Och cancern bara försvann”. Jag startade resan fredag förmiddag, för att finnas på plats lördag. En färd från nordligaste Hälsingland till Göteborg innebär ju att man måste förflytta sig genom landet både på längden och tvären – vilket innebär flera tågbyten och tar lång tid.

Emellertid fanns jag på plats kl. 11.30 på lördagen. Den enorma mängd människor som köade redan utanför mässan var imponerande – nästan litet skrämmande. Och när jag efter säkerhetskontroll och uppvisande av ”utställarkortet” från Karneval förlag kom in i den gigantiska mässhallen tog det en stund, innan jag orienterat mig fram till monter 3B:40. Där fanns förläggaren själv, Björn Eklund och hans son och tog emot. På väggen bakom boktravarna fanns två stora affischer, varav en visade en bild på min bok (se bild ovan).

Under tiden fram till 13.00 var det inte precis någon rusning till vår monter, men det kom då och då besökare som stannade till och pratade – några väldigt länge. En del av dem hade också mycket positiva upplevelser av det jag kallar ”min metod” och var upprörda över hur skolmedicinen och dess företrädare behandlat dem själva eller deras anhöriga. Några hade redan tidigare köpt min bok och hade den nu med för att få den signerad. De flesta hade också följt min blogg och hade så positiva omdömen om den att jag närmast var överväldigad.

Glädjande var också att få träffa min vän Benny Ottosson, som för något år sedan gjorde sig besväret att resa ända upp till Hälsingland för att intervjua mig - och lade ut intervjun på sin pod med det inspirerande namnet "Feel good & Have fun", Nu var han på mässan med sin egen bok "Frisk, lugn, utvilad, stark" - som funnits på bästsäljarlistorna nyligen,

Efter deltagandet i mässan var jag inbjuden till minst sagt kände läkaren Erik Enby och hans mångåriga medhjälpare Siv Wernborg, som ordnat ett litat privat firande av mitt ”Gnistan-pris”. Mycket trevligt – och inspirerande att under några timmar kunna samtala och umgås med dessa två fantastiska människor!

På söndagen infann jag mig samma tid på mässan. Något mindre trängsel än föregående dag, men ändå tillräckligt mycket folk för att ljudnivån hela tiden skulle vara besvärande hög. Ytterligare några köpte min bok – och berättade om sina hälsoproblem, som de ofta dragits med under många år, utan att ha upplevt sig få adekvat hjälp inom den traditionella vården.

Dagen på mässan avslutades med att Björn bjöd mig på middag i en närbelägen restaurang, där vi också fick tillfälle att utan alltför mycket störande bakgrundsljud samtala på normal nivå. Jag fick den glädjande informationen att den första upplagan av min bok (3000 ex) är på väg att ta slut, varför en ny upplaga planeras utkomma redan nu i oktober.

Hela resan och upplevelsen av bokmässan var en fantastisk upplevelse – särskilt förstås för någon som inte varit på denna mässa tidigare, och som nu själv fick uppträda som författare och presentera sin egen bok. Närmast chockerande var upplevelsen av att så pass många kände igen och kände till mig – framför allt via min blogg.

Allra mest glädjande var kanske att många hade samma grundläggande uppfattning av skolmedicinens avarter och försökte arbeta för att upplysa om detta – och om de alternativa metoder som finns.

Ett tack till min f.d. arbetskamrat Lars Wetter – sedan många år boende i Göteborg – som bjöd på logi och transporter, som annars blivit komplicerade för mig. Ett tack skulle jag också vilja framföra till alla dem som besökte monter 3B:40, till dem som tog sig tid att samtala om viktiga saker – inte bara min bok. Och en ursäkt till dem som sökt mig, innan jag fanns på plats och därför inte fick träffa mig.

 

 

Kommentarer

03.10.2019 10:18

Ove Wallberg

Hej Sven-Erik
Gläder mej över att din bok som sålts så bra och att du fått träffa så många människor som t.ex. Erik Enby och andra.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?