10. aug, 2019

När accepterar Uppsala Universitet högertrafiken?

På Lars Berns utmärkta blogg – Antropocene.live – kunde man här om dagen läsa en alldeles förfärlig historia från nutid. Det handlar om ett meddelande som kommit via en medlem i Riksföreningen för Metabol Hälsa. Om det varit den första april, så hade jag definitivt tagit uppgiften som ett sofistikerat aprilskämt. Men tyvärr! Det är tydligen en korrekt beskrivning av dagens verklighet vid Uppsala Universitet!

Jag tillåter mig att citera direkt ur Lars Berns blogg: ”Medlemmen rapporterade om ett barnbarn som enligt läroplanen året 2019/2020 vid Uppsala universitet läst 30 högskolepoäng i ämnet Kostvetenskap A inom ämnesområdet Näringslära. Barnbarnet hade berättat om hur hon fått lära sig om de farliga mättade fetterna, som roten till ohälsa, hjärtåkommor och fetma - med hänvisning till påstådd aktuell forskning och kurslitteratur.

Man gav rådet att nyttja omättade fröoljor och lightprodukter istället för mättade fetter och naturligt fet mat. Vanlig Coca Coola fick studenterna rådet att ersätta med lightcoola och konstgjorda sockerprodukter. Lchf omtalades som en diet, som är farlig att prova i för långa perioder, då kroppen behöver kolhydrater.

Detta är så enastående att det borde gå till hävderna tillsammans med förra årets skandal i Svenska Akademin med ”Kulturprofilen” och andra inblandade.

Från klockan 05.00 söndagen den 3 september år 1967 har vi haft högertrafik i Sverige. Föreställ dig en ålderdomlig bilskola, som ännu år 2019 fortsätter att undervisa blivande bilister i vänstertrafik – och förklarar att vänstertrafik enligt alla vetenskapliga studier är bättre än högertrafik!

Jag lovar, att de trafikolyckor som skulle bli följden av den undervisningen inte ens skulle komma i närheten av de skador och dödsfall som felaktiga kostråd sedan länge förorsakar i vårt land (och närmast hela Västvärlden).

Att ett av våra mest ansedda universitet fortsätter att bedriva akademisk utbildning, som är i grunden fel och bygger på sedan länge motbevisade dogmer (t.ex. om det mättade fettets farlighet, och nödvändigheten att äta kolhydrater) är inget mindre än en SKANDAL!

Jag frestas att citera också Lars Berns avslutande fundering: ”Den fråga man måste ställa sig är om de kostrekommendationer som undervisas på våra universitet är ett försök att decimera antalet människor genom att få dem att äta ihjäl sig på blodsockerhöjande kolhydrater och inflammationsdrivande fröoljor?”

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?