4. apr, 2019

AVGIFTNING

Trots skolmedicinens envisa och ovetenskapliga uppfattning att det är genetiska mutationer som initialt förorsakar cancer, så finns det i dag väldigt mycket som tyder på att gifter av olika slag kan vara grundorsaken till de cellulära förändringar som till sist blir cancer. Möjligen sker detta genom att gifterna komprometterar vårt immunförsvar och ger möjligheter för patologiska mikrober att ta plats – på bekostnad av de nyttiga mikrober som vi lever i symbios med och är beroende av för vår överlevnad. Därför finns det starka skäl att uppmärksamma just detta med gifter i vår miljö – och hur vi skall undvika att skadas av dem.

I dag kan vi inte undgå att drabbas av gifter i olika former - i maten, i vattnet, i luften vi andas, för att inte tala om i alla de mediciner vi stoppar i oss! Även om man anstränger sig för att t.ex. äta så nyttigt som möjligt, så får vi i oss tungmetaller och andra giftiga ämnen av olika slag. Vi får alltså inrikta oss på att så långt möjligt försöka bli av med dessa gifter, innan vi blir sjuka av dem.

Men vår kropp är en fantastisk maskin. Den har flera avgiftningsorgan - levern, njurarna, lungorna och huden. Levern transporterar gifterna till tarmen, där de försvinner den naturliga vägen. Njurarna gör sig av med gifter via urinen, lungorna via utandningsluften, och huden via svettning.

Att äta rätt (bl.a. mycket naturligt fett och mindre industriframställda kolhydrater) är viktigt för leverns funktion. Att dricka tillräckligt (vatten!) är viktigt för att njurarna skall fungera väl, och att andas rätt är viktigt för lungornas möjligheter att göra sig av med gifter via utandningsluften. Men en fantastisk möjlighet, som de flesta nog inte tänker på, är faktiskt att bli av med giftiga ämnen genom att svettas!

Naturligtvis är det en poäng med att arbeta sig svettig, eftersom det har många andra positiva effekter på hela organismen. Men även svettning med hjälp av en bastu har samma goda effekt, just när det gäller avgiftning! Vetenskapliga studier (bl.a. förstås i Finland) har visat att bastubadande har stora hälsofördelar just genom att man via svetten gör sig av med slaggprodukter och giftiga ämnen. Faktiskt ger svetten en kraftfullare avgiftning per tidsenhet än den som t.ex. sker via njurarna och urinen, vilket de flesta nog inte känner till. Viktigt förstås att inte överdriva, att dricka tillräckligt och att vara uppmärksam på hjärta och blodtryck! Tiominuterspass i bastun – med avkylning emellan - verkar vara det optimala.

Intressant är också i detta sammanhang, att när vi vaccineras via en injektion och får i oss gifter (som aluminium, kvicksilver, formaldehyd mm) direkt i muskulaturen, så går vi förbi alla de nämnda ”försvarslinjerna”, så att de giftiga ämnena kan påverka oss direkt och mycket kraftfullt, och kroppen får svårt att göra sig av med dem. Detta är sannolikt en anledning till de oerhört kraftfulla biverkningar vaccinationer ibland ger. Men detta vill läkarna inte gärna höra talas om. I stället finns det som bekant en trend mot tvångsvaccinering runt om i världen. En anledning till detta är förstås att just vacciner är en inkomstkälla av megaformat för läkemedelsföretagen – samt att de genom gällande lagstiftning är fullständigt skyddade mot skadeståndskrav, när det gäller vaccinernas biverkningar. Som så ofta får människors liv och hälsa stå tillbaka för de stora företagens vinster! Och här handlar det ju oftast om barn!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?