22. mar, 2019

Hjulet uppfinns igen - sambandet socker-cancer "upptäckt"

Sedan jag själv drabbades av cancer och började ”läsa på” förändrades min världsbild drastiskt. Mitt tidigare relativt god förtroende för våra myndigheter försvann spårlöst – och förtroendet för sjukvården och läkarna likaså. Framför allt gäller det cancer och andra s.k. ”kroniska” sjukdomar.

Jag upptäckte att på det medicinska området är ekonomi, prestige, karriär och personliga relationer ofta viktigare än genuin vetenskap. En fullkomligt chockerande upptäckt. Mest chockerande är kanske att galenskapen fortsätter – och att forskningen på området fortsätter i upptrampade spår, utan att bry sig om sedan länge bekräftade kunskaper. Cancer har blivit en mångmiljardindustri, och de stora läkemedelsbolagen tjänar – med hjälp av läkarkåren – ofantliga summor på traditionell cancerbehandling. Och naturligtvis vill man till varje pris behålla sina inkomster – och motarbetar därför på alla sätt enkla sätt att förebygga och behandla cancer. Detta agerande skulle knappast vara möjligt i någon annan bransch, men eftersom det handlar om liv och död, så tycks de flesta bli fullständigt förblindade och oförmögna till logiskt tänkande. Därför kan detta fortsätta år efter år.

Detta med att socker och andra snabba kolhydrater i hög grad gynnar utveckling av cancer visade den tyske professorn Otto Warburg redan på 1920-talet (han fick Nobelpriset i medicin 1931). Men att minimera risken för cancer genom ett minskat intag av socker anses i dag ”ovetenskapligt” av de flesta läkare. De har i stället fastnat i det fullständigt ologiska genetiska spåret. Trots att våra gener varit desamma i tusentals år, så vill man hävda att generna är orsaken till den formliga explosionen av cancer under de senaste decennierna.

Deras övertygelse om detta är så stor, att när jag här om dagen var på efterkontroll hos sjukvården, och sedan länge är fri från den cancer läkarna sa var obotlig, så kunde den aktuelle läkaren inte tro att min sockerreducerade kost kunde vara en förklaring. Hans enda sätt att bibehålla sin uppfattning var att förklara att jag nog inte hade haft cancer! Därmed odugligförklarade han en hel grupp av sina kollegor (varav några framstående specialister på cancer), som med 100 % säkerhet bekräftat min cancer och planerade ett omfattande kirurgiskt ingrepp, som hade gjort mig handikappad för livet.

När jag frågade läkaren varför ingen givit mig minsta råd om kosten – t.ex. just att minska intaget av socker – så var hans tvärsäkra uppfattning, att ”det finns inga vetenskapliga studier som visar något samband mellan socker och cancer”. En ren lögn och en uppseendeväckande okunnighet – som generellt gör att cancerpatienters liv förkortas varje dag!

I dag får jag än en gång bekräftelse på denna fullständiga kunskapsbrist generellt inom den medicinska vetenskapen – en historielöshet som saknar motstycke.

På Internet kan jag läsa, att en ”ny och fantastisk studie” visar att socker möjligen kan bidra till ökad tillväxttakt hos tumörer i kroppen”

(Sugar could be fuelling cancer by speeding up the growth of tumours in the body, according to a new study.)

Vetenskapsmän vid Weill Cornell Medicine i New York fann att möss som åt ”high-fructose corn syrup”, som använd i kakor, glass och energidrycker fick tumörer i tarmen att växa hastigare.

(Scientists at Weill Cornell Medicine in New York, found that mice consuming high-fructose corn syrup, used in biscuits, ice cream and energy drinks, saw intestinal tumours grow faster.)

Man drar också slutsatsen att förståelsen av hur socker föder cancer kanske kan leda till en ny inriktning av behandling!

(An understanding of how sugar feeds cancer may also lead to a new approach to treatment, the study's scientists suggested.)

Ja, tänk, det har man vetat i nästan hundra år, och kostinterventioner med drastiskt minskat sockerinnehåll har använts framgångsrikt – trots stort motstånd hos den etablerade sjukvården.

Länk till det aktuella inslaget:

https://www.dailymail.co.uk/health/article-6837451/Cancer-tumours-gut-feed-sugary-drinks-new-study-shows.html?ito=social-facebook&fbclid=IwAR3T6kWO9XNBU3AEIxx4WGuXEv-ar99a_Ym4TreClJBKJt8j7ji6YnvwFpc

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?