16. mar, 2019

Korsblommiga grönsaker och silvervatten – läkemedelsföretagens mardröm

Som bekant finns det ett antal stora multinationella företag – läkemedelsföretag - som lever på sjukdomar. De är bland de mest lönsamma företagen i världen och har länge varit favoriter bland investerare och riskkapitalbolag. Deras vinster ligger på hisnande nivåer – och självklart gör de allt för att få behålla dessa vinster.

De prioriterar hela tiden också vinster framför människoliv, vilket hela tiden verifieras av oberoende studier och av människor med insyn i branschen. När läkaren och forskaren Peter Götzsche för några år sedan kom med en bok som har den talande titeln ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”, så borde det ha varit en ögonöppnare. Men boken har i stort sett förbigåtts med tystnad – sannolikt med god hjälp av läkemedelsindustrins representanter. Men tyvärr verkar också media ha tagit på sig rollen som Big Pharmas beskyddare, och i stället för att avslöja läkemedelsbolagen kastar de sig över alla alternativa medel och metoder – sådant som kan hota storföretagens monopol på den medicinska marknaden.

De nämnda företagen har också god hjälp av den traditionella sjukvården och statliga myndigheter (t.ex. Läkemedelsverket och Livsmedelsverket), som in absurdum hävdar att ”godkända läkemedel” är de enda produkter som får saluföras med påståenden om hälsoeffekter. Det betyder, att sjuka människor ofta utsätts för molekyler som den mänskliga metabolismen (”matsmältningen”) aldrig tidigare under evolutionens årmiljoner stött på och kunnat anpassa sig till. I praktiken innebär det, att dessa kemiska produkter av kroppen tycks uppfattas som ”fiender” och aktiverar vårt immunförsvar. Resultatet kan bli autoimmuna sjukdomar och en allmän provokation av vår metabolism.

En grupp ”naturliga” ersättningar till de kemiska produkterna är något så enkelt som de korsblommiga grönsaker som finns i våra trädgårdar (och i de flesta matvaruaffärer). Det handlar om produkter som:

blomkål, broccoli, brysselkål, vitkål, grönkål, pepparrot, rädisa, kålrot.

Utan att gå in på kemiska detaljer, så innehåller dessa växter ämnen som vid sönderdelning (t.ex. när vi tuggar dem ordentligt) ger ämnen som kallas isotiocyanater – och som tycks vara kraftigt verksamma mot cancer.

Enligt uppgift kan t.ex. så litet som tre portioner i veckan av dessa grönsaker minska risken för prostatacancer mer mer än 40 %, risken för cancer i bukspottkörteln med med lika mycket och risken för bröstcancer med mer än 50 %.

Med andra ord är korsblommiga grönsaker ett allvarligt hot mot de stora läkemedelsbolagens astronomiska vinster, och dessa gör därför enligt känt mönster naturligtvis allt för att negligera eller bortförklara deras positiva effekter.

Och om man har fräckheten att påtala de här förhållandena blir man med stor sannolikhet kallad ”foliehatt” eller ”konspirationsteoretiker”. Detta gäller också om man uttrycker positiva (och välgrundade) omdömen om det fantastiska medlet kolloidalt silver, som har gjort läkemedelsverket så skräckslaget att det tillgriper skyhöga böter mot dem som påstår att den produkten har hälsoeffekter.

Märkligt nog var ”silvervattnet” godkänt läkemedel och registrerat i FASS fram till 1947. Men därefter har tydligen produkten ändrat karaktär och blivit livsfarlig – eller annars har människans fysiologi på något magiskt sätt förändrats. Ingetdera förefaller särskilt sannolikt. Om man i stället misstänker att läkemedelsbranschens makt över media och lagstiftning sedan 1947 ökat dramatiskt – med tragiska konsekvenser för folkhälsan – så är den förklaringen kanske mer trolig.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?