12. mar, 2019

Sjukvårdens kollaps

Att den svenska sjukvården befinner sig i kris går tyvärr inte att förneka. Ett allvarligt systemfel tycks föreligga. Personalen sliter ut sig, medan patienterna får allt svårare att få tillgång till vård.

Vissa enheter inom några regioner fungerar bättre – men generellt är det närmast katastrof.

Bland annat på grund av vår livsstil och den kost våra myndigheter och dietister under ett halvsekel rekommenderat oss (fettsnål och kolhydratrik) har sjukligheten ökat, och sjukvården ägnar sig fortfarande i hög grad åt att administrera ”läkemedel”. Att ändra vår kost anses för banalt för att beaktas. Det är produkter ur det sortiment som finns i FASS som gäller.

Naturliga kosttillskott som vitaminer och mineraler är närmast bannlysta av den officiella sjukvården – och man tycks ägna mer tid åt att varna för överdosering än att rekommendera intag för att motverka uppenbara brister. Att de flesta i Sverige lider mer eller mindre av D-vitaminbrist, och att de flesta cancerpatienter har brist på jod, magnesium selen och zink tycks man omedvetna om – eller nonchalerar!

Och att man fortfarande kan höra läkare säga till cancerpatienter att de kan ”äta hur mycket socker de vill” är fullkomligt hårresande. Man har sedan 1920-talet känt till att socker är rena raketbränslet för cancerceller! Människor som får en cancerdiagnos kan skickas hem för att vänta kanske ett halvår på behandling, och de får ofta av sin läkare beskedet att de kan ”äta som vanligt” eller ”ät det du tycker om”! Det betyder oftast mycket socker och andra snabba kolhydrater – d.v.s. det optimala för cancerns utveckling och spridning!

Det ultimata uttrycket för vårdkollapsen är förstås Nya Karolinska Sjukhuset! Där han man lyckats bortse från kompetens och beprövad klinisk kompetens och utifrån en världsfrånvänd teoretisk modell skapat ett ”missfoster”, en gökunge som stjäl ofantliga resurser från annan vård. Bygget verkar totalt misslyckat som behandlingsenhet.

Antalet vårdplatser har minskat rejält, och köerna till de avancerade operationer man skulle klara av har ökat drastiskt. Människor hinner dö i operationsköerna! Operationer ställs in (ofta precis innan de skall genomföras, och på grund av personalbrist). Samtidigt överskrider sjukhuset sin budget med någon miljard – vilket skall åtgärdas genom att man minskar personalstyrkan! Kan galenskapen bli tydligare?

Antalet vårdplatser har minskat, och antalet chefer har ökat. En intressant observation är därför att antalet chefer på detta sjukhus nu är närmast detsamma som antalet patienter (enligt Hanne Kjöller i DN)!!

Nya Karolinska Sjukhuset kommer kanske att sluta som ett monument över mänsklig dumhet. De människor som hinner dö i operationsköerna på grund av detta vansinniga skrytbygge har dött förgäves – och ingen tycks ställas till svars för deras förkortade liv och onödiga lidande!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?