26. feb, 2019

Ny Facebookgrupp – en studie i ödmjukhet

Här om dagen dök det upp en ny aktör på Facebook. Det har skapats en ny grupp – som i all anspråkslöshet kallar sig ”Vi Är Vetenskap” (VÄV). För alla oss som kanske någon gång haft funderingar om vad sann vetenskap egentligen är, så har man nu givit oss svaret. Vi behöver inte undra längre. Medlemmarna i denna grupp ÄR helt enkelt vetenskapen. Alla Nobelpristagare och seriösa vetenskapsmän i hela världen kan slänga sig i väggen!

Särskilt tycks man vara angelägna om att avslöja fusk och bedrägeri inom det medicinska området. Och detta måste man självklart välkomna. Det finns knappast något vetenskapligt område som är så infekterat just av medvetet fusk och bedrägeri som inom medicinen och den farmakologiska industrin. Där är de ekonomiska intressena så ofattbart stora, att incitamenten till fusk för många blir oemotståndliga. Och eftersom det bokstavligen kan handla om liv eller död, så är vi alla mycket sårbara och mottagliga för påverkan. Vem vill inte köpa ett piller som förlänger livet?

Likaså är investerare och riskkapitalister angelägna om denna blomstrande marknad. Läkemedelsföretag har under många år varit deras favoritobjekt – läkemedelsaktier är en säker investering.

Tyvärr motsvaras inte den ökande läkemedelsanvändningen av en ökad folkhälsa. DET ÄR PRECIS TVÄRT OM! Ju mer läkemedel vi konsumerar, desto sjukare blir vi! Detta går faktiskt att konkret utläsa ur befintlig statistik. Men det är inte populärt att påpeka sådant – varken för läkemedelsbolag, landsting (numera ”regioner”) eller för läkarkåren, som till synes ofta aningslöst distribuerar dessa kemiska produkter.

Godkända, av läkare korrekt utskrivna och korrekt använda läkemedel är i dag åtminstone den tredje vanligaste dödsorsaken i vår del av världen. Däremot är de ”kosttillskott” av mineraler och vitaminer och vissa vegetabiliska produkter som t.ex. saluförs av hälsokostbranschen uppenbarligen harmlösa – och dessutom ofta effektivare är ”läkemedel”. Det går knappt att hitta ett enda dödsfall som förorsakats av något kosttillskott, medan människor dör varje dag av ”mediciner”.

Men detta är förstås en obekväm sanning för läkemedelsbolagen – och för dem som försörjer sig på deras verksamhet. Många ägnar sig därför åt att förtala alla alternativa medel och metoder med fullkomligt ovetenskapliga påståenden. Och nu har vi tydligen fått en ny grupp, som verkar ha för avsikt att ägna sig åt sådan verksamhet. Och den gruppen måste vi självklart ta på allvar – eftersom den ÄR vetenskapen.

Jag misstror inte gruppens goda syfte – att avslöja fusk och bedrägeri. Men man börjar i helt fel ända! De borde kanske läsa böcker som Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket”, Uffe Ravnskovs ”Fett och kolesterol är hälsosamt”, Peter Götzsches ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” eller Thomas Seyfrieds ”Cancer as a Metabolic Disease” - för att nämna några av dem som i detalj har avslöjat det upprörande fusket på det medicinska området. Seyfrieds mycket viktiga bok är en tjock tegelsten på engelska. Men jag har gjort mig besväret att översätta Georgia Edeś populärvetenskapliga sammanfattning av boken. Den finns i form av fyra pdf-filer på min hemsida här: http://www.svaradoktorn.se/425408168

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?