14. feb, 2019

Silverjoners fantastiska effekt

Den 21 juni 2016 publicerade jag en text om silverjoner på min hemsida. Det finns anledning att återkomma till den.

En anledning är att silverjoner – och kolloidalt silver (som består av 99,999 % destillerat vatten och 10 miljondelar silverjoner och nanopartiklar av metalliskt silver) naturligtvis fortfarande är ett lika verksamt och närmast magiskt medel i flera avseenden.

En annan anledning är, att medlet just av den orsaken förstås är ett stort hot mot läkemedelsindustrin, som bl.a. lever på att sälja andra former av bakteriedödande medel – antibiotika. Detta har bland annat lett till att myndigheter och enskilda aktörer, som skyddar dessa intressen, kraftfullt fördömer kolloidalt silver och vill få oss att tro att det handlar om ren vidskepelse. Man har ju också lyckats få det förbjudet som kosttillskott, så att det numera endast får säljas som ”vattenreningsmedel”. Man kan då naturligtvis fråga sig varför man skall rena vatten, om det inte är för att kunna dricka det renade vattnet!

Livsmedelsverket lyckat med det fullkomligt osannolika att på sin hemsida påstå, att kolloidalt silver är närmast livsfarligt – OCH samtidigt verkningslöst. För varje tänkande människa framstår detta förstås som en total paradox. Ingenting kan rimligtvis vara både verkningslöst och livsfarligt!

Den mest fantastiska aktören på detta område är märkligt nog en professor i molekylär cellbiologi. Han är anställd vid Uppsala Universitet och dessutom numera preses (ordförande och främste företrädare) för Kungliga Vetenskapsakademien. Han reser land och rike omkring och hånar och gör sig lustig över dem som tror på det kolloidala silvrets väl dokumenterade effekter.

Vid ett framträdande i finsk TV försökte han övertyga hela TV-publiken om att kolloidalt silver bl.a. ger argyri, en blåfärgning av huden, samt att det skapar resistenta bakterier. Det antyddes i programmet också att medlet kunde ge leverskador, och möjligen hjärnskador! Alla dessa påståenden gjordes utan någon enda seriös vetenskaplig referens.

Jag (och flera med mig) anser att denne Dan Larhammar utgör ett allvarligt hot mot folkhälsan. Tvärt emot vad han påstår, så ger kolloidalt silver nämligen ingen bakterieresistens, utan kan i stället framgångsrikt bekämpa just multiresistenta bakterier – som numera genom överanvändning av traditionella antibiotika blivit ett allvarligt globalt hot mot vår hälsa.

Kolloidalt silver används regelbundet av några miljoner människor – utan att några allvarliga biverkningar rapporterats i modern tid. Bara i Sverige räknar man med något hundratal tusen användare. En av de största tillverkarna i Sverige sålde under 2018 ca 60 000 liter av denna produkt, och det finns inte ett enda rapporterat fall av argyri eller andra mindre önskvärda effekter. Däremot finns det mängder av personliga vittnesmål om hur man fått ovärderliga hälsoeffekter och blivit av med problem som inte den traditionella sjukvården kunnat bemästra.

Den nämnde tillverkaren har också utfäst en ”belöning” på hela 100 000 kr till den som kan visa sig ha fått skador av hans produkt. Än har ingen försökt göra anspråk på pengarna. Inte ens Dan Larhammar, som ju efter sina uttalande borde ha ett avsevärt antal ”silverskadade” människor som kunde kräva att få belöningen! Något torde vara allvarligt fel i Larhammars påståenden. Med ett annat ordval kan man påstå, att han helt enkelt ljuger!

Om detta sker oavsiktligt, på grund av bristande kunskap, så är det mycket anmärkningvärt för en professor i molekylär cellbiologi! Och om han ljuger av andra orsaker måste det vara än mer anmärkningsvärt. Uppsala Universitet borde uppriktigt sagt ta sitt arbetsgivaransvar och göra en oberoende utredning av professor Larhammars oseriösa agerande!

Intressant i sammanhanget är förstås också, att amerikanska rymdfartsstyrelsen – NASA – använder silverjoner för vattenrening i sina bemannade rymdfarkoster. Man måste nog förutsätta, att vetenskapsmännen på NASA inte är vidskepliga idioter, utan att de verkligen vet vad de gör. Jag har i min kommunikation med professor Larhammar uppmanat honom att kontakta NASA för att få dem att förstå hans synpunkter och upphöra med användningen av silverjoner. Men vad jag vet har han inte följt mitt råd.

Ett exempel på forskning som visar det kolloidala silvrets oerhörda potential när det gäller just bekämpandet av multiresistenta bakterier finns här:

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/03/antibiotics-colloidal-silver.aspx?fbclid=IwAR1Gt33KRvzuSY26Om0oN8MdRkMRec-bv0qFyR6OPHKK8X5Wp8TIF9opAPc

 

 

Här följer så min ursprungliga text från juni 2016:

SVT utmärker sig ibland för dålig faktakoll och tanköst återgivande av "kändisars" uppfattningar i vissa frågor. Men ibland kan det också komma ett och annat viktigt OCH KORREKT därifrån. Följande är ett klipp från SVT-Nyheter:

Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn.

Varje år tar Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) emot ca 400 barn som bränt sig. Hälften är under två år och de flesta har skållats av hett vatten. Behandlingsmetoden man nu använder togs i bruk för 7 år sedan. Den går ut på att förbanden avger silverjoner i såret som gör att risken för infektioner minskar dramatiskt. Det visar nya siffror från ALB som Rapport har tagit del av.

-Vi hade problem med infektioner, vi fick lägga om i narkos rätt ofta, vi försökte ligga steget före infektionerna med större eller mindre framgång. Vi var också tvungna att transplantera rätt tidigt för att göra det innan såret blev infekterat, säger Ole Strand, som är överläkare på ALB:s brännskadeenhet för barn.

Radikalt kortare vårdtid
Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotika användningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna.

Sparar pengar
Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades.

-Vi var mycket förvånade i början när vi såg de första resultaten, som var så revolutionerande mycket bättre än vad vi hade sett tidigare. Nu har vi vant oss. Nu förutsätter vi att det ska vara så här varje gång, säger Ole Strand.

Trodde på hemska ärr
Malin Nordesjös ettårige son Dante brännskadades av hett vatten. Hon är förvånad och glad över hur bra det gått.

-När jag satt i väntrummet medan den första behandlingen gjordes funderade jag om han någonsin skulle kunna få en flickvän efter det här, för den där ärrbildningen under ögat skulle säkert bli fruktansvärd. Men efter bara några dagar såg vi vad som hänt och efter en vecka kunde man nästan inte se att han hade fått brännhet vatten i ansiktet. Det var helt fantastiskt!

-I dag är Dante jättepigg och glad. Skadorna har läkt fantastiskt bra, han har återhämtat sig väldigt fort på två veckor.

Josefin Lennen-Merckx

Trots det ovan redovisade tycks motståndet mot silverprodukter inom läkarkåren fortfarande vara kraftfullt! Och på Livsmedelverket slår man nästan knut på sig själva för att tala om hur farligt kolloidalt silver är – utan något som helst vetenskapligt stöd för denna uppfattning! Att en vätska som till 99,999 % består av rent vatten skulle vara livsfarlig utmanar naturligtvis det sunda förnuftet hos varje människa. Kolloidalt silver har också använts i mer än 100 år, utan kända biverkningar. De skrönor som berättas om blåfärgning av huden (argyria) härrör från helt andra silverprodukter än det kolloidala silver med styrkan 10 ppm som saluförs i Sverige. Läs mer om kolloidalt silver här: http://www.svaradoktorn.se/425558358

 

 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?