8. feb, 2019

Brev till Lisa Magnusson, DN:s ledarskribent

I dagens DN (190108) skriver Lisa Magusson ett ”kåseri”, som hon kallar ”Även osårbara nutidsmänniskor är dödliga”.

Där har hon förstås en poäng. Alla kommer vi att dö – trots ökade kunskaper, ökat välstånd och dramatiskt ökade ekonomiska resurser. Vad hon undviker att nämna är, att var tredje av oss kommer att dö av de mediciner läkarna skriver ut! I dag är nämligen legalt utskrivna och korrekt doserade läkemedel orsak till minst vart tredje dödsfall i vår del av världen.

Sedan skriver hon ”Över lag är människans respektlöshet enorm inför allt som uppnåtts vad gäller möjligheterna att bota oss och rädda vårt liv. Vaccin är ett exempel”.

Som av en händelse står i samma utgåva av DN en artikel med rubriken ”Mässling i Europa skördade 72 liv”. Där framgår att under 2018 smittades 82 596 européer av mässling i 47 av regionens 53 länder, Det är den högsta siffran under detta årtionde och hela 15 ggr fler än 2016. Omkring 60 procent blev inlagda på sjukhus, och 72 människor avled. Och sedan kommer det minst sagt anmärkningsvärda:

Samtidigt har täckningsgraden för den andra vaccinationsdosen i Europa aldrig varit så hög som den är nu – (90 % år 2017).

Men övertygelsen om vaccinationers välsignelse är så stor, att enkla kliniska observationer och statistiska data inte påverkar oss. Vi (våra myndigheter och läkarkåren) fortsätter att tala om för oss att vi alla måste vaccinera oss mot vanliga barnsjukdomar – som mässling.

Några vill TVINGA oss att vaccinera våra barn (vilket redan är en tragisk verklighet i USA och på andra håll)! Detta trots att stora internationella studier visat, att icke vaccinerade barn generellt är friskare än vaccinerade. Dessutom tyder allt på, att de barn som genomgår mässlingen får en skjuts på immunförsvaret som gör att de faktiskt löper mindre risk att få cancer som vuxna. Att förfarandet också strider mot mänskliga rättigheter och gällande lagstiftning är en annan sak!

Lisa Magnusson nämner också antibiotikan som en av den medicinska vetenskapens välsignelser – och det är riktigt att dessa mediciner dramatiskt ökade överlevnaden i infektionssjukdomar, när Alexander Flemings upptäckt 1928 så småningom kom till klinisk användning.

Hon nämner också fenomenet antibiotikaresistens, som numera börjar bli det kanske allvarligaste hotet mot sjukvårdens insatser världen över. Däremot nämner hon förstås inte (och känner kanske inte till), att det sedan omkring 120 år finns en form av antibiotika, som är verksam inte bara mot bakterier – som traditionell antibiotika – utan också mot virus, svamp, amöbor, encelliga parasiter och andra patologiska mikrober. Det ger dessutom ingen resistens! Ämnet är kolloidalt silver – som dessutom inte har några biverkningar, utan är absolut ofarligt och närmast omöjligt att överdosera. Kolloidalt silver tycks dessutom snabbt och enkelt bota Malaria – som fortfarande förorsakar några hundra tusen dödsfall varje år.

Men detta medel (som var ”godkänt läkemedel” och registrerat i FASS ända fram till 1947) är naturligtvis det optimala hotet mot läkemedelsindustrin, varför man till varje pris försöker demonisera ämnet. Svenska Livsmedelsverket tycks gå i spetsen för desinformationskampanjen, och Kungliga Vetnskapsakademiens preses, professor Dan Larhammar, är kanske den som enskilt är mest aktiv i det arbetet! Minst sagt anmärkningsvärt! En ”akademisk skandal” som överträffar den minst sagt kända skandalen i Svenska Akademien!

Kolloidalt silver går inte att patentera, eftersom i princip vem som helst med rätt utrustning och material kan tillverka detta hemma i köket. Därför kan inte något läkemedelsföretag lägga beslag på och skaffa sig ensamrätt på denna produkt. I så fall skulle denna kristallklara vätska (som till 99,999 % består av rent vatten) säkert kosta tiotusentals kronor per liter.

Om jag hade aktier i något läkemedelsföretag, så skulle jag tacka Lisa Magnusson för hjälpen – med att bibehålla den grundläggande felaktiga uppfattningen att branschens produkter enbart är en välsignelse för mänskligheten. Vissa läkemedel räddar liv, och många kan minska svårt lidande. Men faktum kvarstår, att de också är den tredje vanligaste dödsorsaken hos oss – efter hjärt- och kärlsjukdom och cancer. Och att läkemedelsföretagens första prioritet är att dra in vinster till aktieägarna råder det ingen tvekan om! De kan bokstavligen gå över lik för att säkra sina inkomster. Den som är tveksam kan läsa böcker som Peter Götzshes "Dödliga mediciner och organiserad brottslighet" eller Ralf Sundbergs "Forskningsfusket"

Men, som sagt, Lisa Magnusson har rätt i att vi alla är dödliga! Men det behöver man inte skriva kåserier i DN för att förklara!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?