29. dec, 2018

Om kolesteroldebatt i Stockholm den 17 januari 2019

Här om dagen nåddes jag av en inbjudan till ett evenemang i Stockholm – med titeln ”Kolesterolet - hjärtats värsta fiende?”.

Det låter som ett galet återfall i kolesterolskräck, och man häpnar över att den grundlösa hypotesen om kolesterolets skadliga inverkan på hjärta och kärl fortfarande år 2019 kan bli föremål för en konferens. Myten om kolesterolets skadlighet var ju ett misstag från början till slut, och den enda anledningen till att den lever kvar är ju att de kolesterolsänkande statinpreparaten är medicinhistoriens största inkomstkälla för de läkemedelsföretag som säljer dem.

Att några välutbildade människor nu på detta sätt kan göra sig till åtlöje genom att offentligt demonstrera sin okunnighet och obenägenhet att genomskåda Big Pharmas kriminella verksamhet är ett märkligt psykologiskt fenomen. Den ende jag vet som tidigare visat samma hänsynslösa förakt för empirisk verklighet är professor Dan Larhammar, vars stora intresse tycks vara att åka land och rike omkring för att håna och förlöjliga dem som inte har samma åsikt som han i vetenskapliga frågor. Och sådana människor är det ganska gott om, eftersom han ofta har fel i sak.

Att han i alla sammanhang propagerar för ”mediciner” och odugligförklarar alla alternativa medel och metoder blir kanske i någon mån förklarligt, om man känner till hans företag ”Larhammar Consulting AB”. Dess egen verksamhetsbeskrivning berättar att: ”Bolaget ska bedriva rådgivning inom läkemedelsutveckling och registrering av läkemedel och närliggande produkter samt därmed förenlig verksamhet. Bolaget kommer i mindre utsträckning bedriva sångutbildning och därmed förenlig verksamhet”.

Utan att ha hört varken Dan eller hans fru sjunga (de enda medlemmarna i företaget), skulle jag vilja föreslå att de helt övergår till sångutbildning. Detta skulle minska risken för misstanke om jäv t.ex. i Dans egenskap som ordförande och främste företrädare för Kungliga Svenska Vetenskapsakademin – som utser Nobelpristagare i fysik och kemi.

Att det nämnda evenemanget i Stockholm går av stapeln nu, när allt fler studier visar att statiner inte bara generellt är skadliga för vår hälsa, utan dessutom tycks ha samband med såväl demens som den fruktansvärda sjukdomen ALS måste anses minst sagt anmärkningsvärt. Både ALS och demens är ju dödliga sjukdomar.

Med tanke på det ovan beskrivna om de kolesterolsänkande preparaten, som varje år inbringar läkemedelsindustrin mångmiljardinkomster, så vore det onekligen intressant att veta, vem som bekostar evenemanget – och om Dan Larhammar finns med i bilden!

Länk till ”inbjudan”:

Kommentarer

08.01.2019 18:59

Hanveden

Jag tänker fira "Internationella LCHF-dagen" den 16 januari...
https://temadagar.se/kalender/
Socialstyrelsen friade Annika D 16 jan 2008...
mLCHFh B-) .

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?