6. dec, 2018

Hjärnfonden fortsätter att ljuga

Den 1 november skrev jag ett öppet brev med anledning av din vädjan om att vi skall skänka pengar till Hjärnfonden. I utskicket, underskrivet av dig, inledde du med att demonstrera din okunnighet om Alzheimers sjukdom, då du förklarade att vi inte vet något om orsakerna – och att det inte finns något botemedel! Upprörande!

Jag har sedan fått ett par intetsägande svar från Hjärnfondens Ragnhild Ahlgren – där hon bl.a. erkänner att det är endast ca 1 % av Alzheimersfallen, som beräknas bero på genetiska faktorer. Ändå tycks din övertygelse vara, att det är i våra gener lösningen skall sökas! Fullkomligt häpnadsväckande!

Jag bifogade också en länk till min sammanfattning av de rön en forskargrupp i USA gjort – då man redan 2014 lyckades dramatiskt förbättra situationen för 90 % av dem som deltog i en studie, vilka hade fullt utvecklad Alzheimers sjukdom.

Nu förväntar jag mig en förklaring till ditt brev. Helst också en beskrivning av de studier Hjärnfonden finansierar – vilka INTE inriktar sig på en genetisk förklaringsmodell! Jag tar också gärna emot synpunkter på mitt nämnda försök till sammanfattning av forskningsläget. Länken dit har du här:

Hälsn.

Sven Erik Nordin 

Svar från Hjärnfondens representant:

Hej Sven Erik!
Vänligen skicka din fråga direkt till Caroline Graff.

 Med vänlig hälsning
Kenny Ståhl
Givarservice

Mitt svar:

Hej Kenny

Jag skall gärna skicka mitt brev till Caroline Graff - men då behöver jag hennes adress! Enklast vore förstås om du vidarebefordrade brevet och gav henne min e-mailadress, så kan hon svara mig direkt!

Hälsn.

Sven Erik Nordin

Svar från Hjärnfonden:

Hej Sven Erik!
Vi har inte de kontaktuppgifterna.

 Med vänlig hälsning
 Kenny Ståhl

Givarservice

Man påstår alltså på fullt allvar från Hjärnfondens sida, att man inte har ”kontaktuppgifter” till den som företräder fonden och finns med namn och porträtt på deras ”tiggarbrev” i oktober i år. Om man skall ljuga, så får det väl ändå finnas någon måtta!

Detta fortsatta ljugande får mig förstås att tro, att professor Caroline Graff inte har något svar att ge. Hon känner inte till att man redan 2014 i en amerikansk forskargrupp med ganska enkla medel kunnat förbättra situationen i hög grad – i några fall verkligen ”bota” – 90 % av en grupp patienter med fullt utvecklad Alzheimers sjukdom. Inte heller vet hon, att man har identifierat ett antal faktorer som ligger bakom sjukdomen.

Och den aktuella forskning som klart visar att såväl Alzheimers som andra kroniska sjukdomar i allt väsentligt har att göra med vårt mikrobiom (de mikroorganismer i framför allt vår tarm) som vi normalt lever i symbios med, och som vi är helt beroende av för vår överlevnad, känner hon kanske inte heller till!

En liten uppdatering av kunskaperna hos professorn skulle nog inte skada!

T.v. kommer jag inte att skänka en enda krona till Hjärnfonden!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?