1. dec, 2018

Öppet brev till Dr Caroline Graff, Hjärnfonden

Den 1 november skrev jag ett öppet brev med anledning av din vädjan om att vi skall skänka pengar till Hjärnfonden. I utskicket, underskrivet av dig, inledde du med att demonstrera din okunnighet om Alzheimers sjukdom, då du förklarade att vi inte vet något om orsakerna – och att det inte finns något botemedel! Upprörande!

Jag har sedan fått ett par intetsägande svar från Hjärnfondens Ragnhild Ahlgren – där hon bl.a. erkänner att det är endast ca 1 % av Alzheimersfallen, som beräknas bero på genetiska faktorer. Ändå tycks din övertygelse vara, att det är i våra gener lösningen skall sökas! Fullkomligt häpnadsväckande!

Jag bifogade också en länk till min sammanfattning av de rön en forskargrupp i USA gjort – då man redan 2014 lyckades dramatiskt förbättra situationen för 90 % av dem som deltog i en studie, vilka hade fullt utvecklad Alzheimers sjukdom.

Nu förväntar jag mig en förklaring till ditt brev. Helst också en beskrivning av de studier Hjärnfonden finansierar – vilka INTE inriktar sig på en genetisk förklaringsmodell! Jag tar också gärna emot synpunkter på mitt nämnda försök till sammanfattning av forskningsläget. Länken dit har du här:

Hälsn.

Sven Erik Nordin 

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?