25. nov, 2018

Ljuger Röda Korset?

Mitt förtroende för Röda Korset dalar – och jag blir alltmer benägen tro att hela historien om organisationens mörkläggning av de lyckade försöken med MMS mot malaria i Uganda kan vara sann. Och det skulle förstås vara fullständigt förödande för Röda Korsets trovärdighet! Miljoner barns död i malaria hade i så fall kunnat förhindras.

På röda Korsets hemsida kan man läsa följande:

För att förhindra och lindra mänskligt lidande runtom i världen arbetar Röda Korset med att behandla och förebygga sjukdomar och psykisk ohälsa.

Vi bekämpar sjukdomar som malaria, hiv/aids och Ebola. Efter en katastrof, eller i en konflikt, ser vi till att drabbade människor snabbt får tillgång till rent vatten och latriner för att undvika att smittsamma sjukdomar sprids”. 

Direktlänk här:

Om man jämför texten med mitt svar från Röda Korset den 22 november i år – så blir man något förvirrad:

”Hej

Då Svenska Röda Korset inte arbetar med att dela ut mediciner eller behandling av sjukdomar har vi tyvärr ingen möjlighet att besvara dina frågor, utan hänvisar till Internationella Röda Kors Federationen (IFRC) som är den organisation inom Röda Kors rörelsen som är ansvarig för området. De har publicerade 2013 den artikel som du tidigare fått länk till kopplat till den behandling du hänvisar till, och om du är intresserad av att få mer information måste du vända dig till dem. 

Vill du veta mer om vad Svenska Röda Korset gör i Uganda hittar du information om detta här:https://www.redcross.se/vart-arbete/u/uganda/

Med vänliga hälsningar,

Susanna Sonander

Enhetschef, Röda Korsets Infoservice”

Är det texten på Röda Korsets hemsida som är korrekt – eller är det svaret jag fick från Susanna Sonander! Båda kan inte vara sanna! Nu väntar jag med spänning Röda Korsets officiella förklaring!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?