16. sep, 2018

Karolinska Sjukhuset – den medicinska galenskapens spjutspets?

I sin nyligen utkomna och alldeles utmärkta bok ”Den metabola pandemin” har Lars Bern använt ett citat från Karolinska Sjukhusets skrift ”Råd om vård”. Där står: ”Ibland kan man få föreställningen att cancer är en ny sjukdom, som hänger ihop med vår moderna livsstil och en försämrad miljö. MEN DET ÄR INTE SANT.” (Min markering med versaler).

Lars Bern ställer den minst sagt berättigade frågan: ”Hur i hela friden har man mage att påstå något sådant…?”…

Naturligtvis är inte cancer i sig en NY sjukdom. Men eftersom sjukdomen närmast har exploderat de senaste decennierna – ganska exakt parallellt med att våra matvanor och vår livsmiljö generellt har förändrats (försämrats) – så är uttalandet att cancer inte skulle hänga ihop med vår livsstil och försämrad miljö en alldeles uppenbar lögn! Vad skulle den dramatiska ökningen av cancerfall annars bero på?

Vilket normalbegåvat barn som helst i mellanstadiet skulle enkelt förstå detta, om man presenterade korrekta data för dem! Men Karolinska Sjukhuset påstår något annat! Hur kan sådant förekomma? Har man anlitat någon förvirrad praktikant från den märkliga sekten VoF som författare till den nämnda skriften, så att det hela är ett pinsamt misstag, eller försöker man medvetet bedra oss?

Men efter de senaste årens händelser, när det gäller Karolinska, så skall man kanske inte längre förvåna sig över någonting. När man anställde den numera ökände psykopaten och bedragaren Macchiarini, vars samtliga patienter avled, sedan han opererat in sina luftstrupar av plast, så försvarade sjukhusets ledning honom in i det sista. Och de fyra läkare som avslöjade detta förfärliga mobbades och hotades med uppsägning – innan de sent omsider fick upprättelse (trots hårt motstånd från deras chefer)!

Den ”kultur” som funnits (finns?) på sjukhuset tycks vara långt ifrån vad man vanligen menar med kultur! Och det ”Nya Karolinska Sjukhuset” skall man bara inte tala om! Man har satsat ett stort antal miljarder på ett sjukhus som inte fungerar – och resulterat i färre vårdplatser och ökade operationsköer! Sans och förnuft tycks vara okända storheter i mycket av det som rör Karolinska! Man känner visst medlidande med de läkare och övrig personal som kämpar vidare i en närmast omöjlig arbetssituation – men kanske ännu större medlidande med de patienter som inte kunnat behandlas i tid och därför avlidit i en operationskö!

När det gäller cancer, så är det för övrigt upprörande att man i stort sett enbart satsar forskning på genetiska orsaker, eftersom gener nästan är den enda variabel som varit oförändrad sedan åtskilliga tusen år! Att gener skulle vara orsak till den oerhört dramatiska ökningen av cancerfall det senaste århundradet är alltså fullkomligt orimligt!

Det som också är upprörande är, att man inom skolmedicinen (säkert också Karolinska) kraftfullt motverkar alla de ”naturliga” botemedel mot cancer, som funnits i hundra år eller betydligt längre (Laetrile, Hoxsey-metoden, Essiac, Gersonmetoden, Budwig-dieten etc.). De enda metoder som är godkända är i stort sett kirurgi, strålning och cellgifter – varav de två senare i sig är cancerframkallande!

Och att Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) redan på 1920-talet visade, att cancer i allt väsentligt är en metabol sjukdom – med ett extremt behov av socker (glukos) tycks dagens läkare totalt ha missat! Man matar oförfärat cancerpatienter med socker och sockerfyllda näringsdrycker – och försäkrar, att de som drabbats av cancer kan fortsätta att äta ”som vanligt”! Närmast kriminellt okunnigt!

När det gäller cancerstatistik hänvisar jag gärna till denna länk:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?