8. sep, 2018

Hej USA – här kommer vi!

I mycket följer ju Sverige utvecklingen i USA – med några års eftersläpning. Så har det varit i åtskilliga år, och på många områden ligger ju onekligen USA i framkant, när det gäller forskning och utveckling. Där har ju också många av de gigantiska multinationella företagen sina säten – inte minst på det farmakologiska området (mediciner). Detta kan paradoxalt nog vara en av anledningarna till det närmast katastrofala hälsoläget på andra sidan Atlanten. Detta bl.a. därför att barnen i USA får ca 70 olika vaccindoser före 18 års ålder!

För att ge en liten uppfattning om vad det gäller bidrar jag här med litet statistik:

Man räknar i dag med att ca 50 % av USA:s befolkning har eller kommer att få cancer. Cancerstatistiken är, precis som i Sverige, uppsplittrad på olika parametrar (cancertyp, ålder, geografiskt mm), varför en total statistik är svår att få tillgång till, men trenden är tydlig.

Omkring 25 % av alla dödsfall där förorsakas av hjärt- och kärlsjukdom.

Mer än 100 miljoner av invånarna har diabetes eller förstadier till diabetes (d.v.s. drygt 30 % - troligen är detta en underskattning)

Ca 75 % av befolkningen lider sannolikt av övervikt eller fetma (BMI över 25). Men tillgänglig statistik är svåröverskådlig. Uppgifterna varierar ungefär mellan 30 % och 80 %.

Av hela befolkningen är 5 % är kroniskt deprimerade

Mer än 50 % av barnen har en kronisk sjukdom

Ungefär 2,5 % lider av autism – och förekomsten av autism ökade uppemot 15 % varje år mellan år 2000 och 2010. Man tror att andelen med autism redan år 2025 kommer att vara 50 %!

När det gäller barnadödlighet rankas i dag USA som nr 77 i världen – alltså betydligt sämre än många ”utvecklingsländer” med en ekonomisk nivå långt under USA:s. Risken att ett barn dör före fem års ålder ungefär dubbelt så stor i USA som i Sverige.

Uppgifter i Dagens Medicin:

Trenden med ökande medellivslängd har nu också för första gången, sedan statistik började föras, vänt – så att USA nu ligger först på 31:a plats i världen!

En möjlig – och trolig - anledning till ovanstående är dels de sedan 1960-talet tillämpade kostråden (fettsnålt), samt den närmast gigantiska förskrivningen av läkemedel och vacciner.

Som inledningsvis nämndes brukar vi ju följa USA i spåren. Det svenska Livsmedelverkets, liksom våra dietisters och läkares råd om att äta ”fettsnål” (d.v.s. kolhydratrik) kost har även i vårt land åstadkommit en formlig epidemi av fetma, diabetes och andra metabola sjukdomar. Och mediciner är sannolikt också hos oss ett av de största hoten mot vår hälsa. Ta gärna del av denna länk:

Och – som sagt – Sverige brukar följa USA i spåren. Ganska dystra framtidsutsikter för vår hälsa alltså!

Kommentarer

11.09.2018 08:14

SEN

Tack för din kommentar! Jo, det verkar som om vi människor ofta är så primitiva att vi vägrar tro på det vi inte kan se och ta på!

08.09.2018 20:25

Casper

Läs boken "The Invisible Rainbow". Det är chockande vad som håller på att hända, och alla tittar åt fel håll. Strålningen påverkar allt biologiskt liv. Växter, djur, bakterier, insekter, och oss.

08.09.2018 20:23

Casper

Anledning är någonting få tänker på: den ökande elektromagnetiska strålningen. Förhindrar mitokondriens elektrontransport. Följderna omfattande. https://i.imgur.com/14uxRru.png

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?