25. jun, 2018

En olycka kommer sällan ensam!

Olyckor har en tendens att komma ”klumpvis”… Alla torde vid det här laget känna till spektaklet vid Svenska Akademin, där några ledamöter visat sig besitta egenskaper som inte motsvarar vad man förväntar sig av en akademiledamot (för att uttrycka sig milt). Uttrycket skandal är förstås ett understatement!

Nu är det Kungliga Svenska Vetenskapsakademins tur… Där tillträder nu den 1 juli professor Dan Larhammar som preses (ordförande och främste företrädare). Att denna illustra församling delar ut Nobelpriserna i fysik och kemi – och dessutom ekonomipriset till Alfred Nobels minne - känner nog inte alla till. De flesta är nog också omedvetna om den misstanke för jäv denne Larhammar kan utsättas för – eftersom han tillsammans med sin hustru driver företaget ”Larhammar Consulting AB”, vars hela affärsidé är att hjälpa läkemedelsföretag att så snabbt som möjligt få ut sina produkter på marknaden.

Att någon har fått denna maktposition, efter att under många år ha ägnat stor möda åt att förtala, förfölja och på allt sätt försöka odugligförklara hedervärda medborgare, som kommit med konstruktiva och innovativa idéer t.ex. inom medicin och hälsa, väcker vissa farhågor…

Enligt Larhammar är såväl kiropraktorer, naprapater och andra som ägnar sig åt att bota sjukdomstillstånd med akupunktur, meditation, homeopati, kostinterventioner eller annat utanför ”skolmedicinens” ramar  bedragare… Och det alldeles fantastiska medlet mot de flesta infektioner, vilket använts utan biverkningar i mer än hundra år – kolloidalt silver – har blivit Larhammars alldeles särskilda hatobjekt. Ett fullständigt hjärnsläpp hos professorn!

Gud bevare Kungliga Vetenskapsakademin!

Den som har gott om tid kan ta del av min ”brevväxling” med Larhammar på följande länkar:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?