29. apr, 2018

Jubileum - 500 000 besök på sidan!

Den 24 februari 2016 startade jag min hemsida. I dag – två år och två månader senare -  registrerades besök nr 500 000. En halv miljon besök alltså.

Vid ett sådant ”jubileum” kan det kanske vara intressant att veta, varför jag gjorde mig besväret med detta. Eftersom jag inte har ett enda öre i ersättning från någon för vad jag skriver där, och inte har något ekonomiskt intresse i de produkter jag nämner, så kan vi utesluta ett ekonomiskt motiv.

I stället är det förstås min egen upplevelse av cancer och den förtvivlan jag upplever, när jag var och varannan dag får information om andra som dör i cancer – nästan alltid utan att ens få veta, att det sedan länge funnits enkla, billiga och effektiva metoder att förebygga och bota cancer. Ofta har då okunniga läkare aktivt förhindrat användning av dessa alternativa metoder. Detta gör mig djupt upprörd.

Ingen vill förneka läkarnas oerhörda skicklighet, när det gäller att rädda liv i akuta situationer – vid olyckor och livshotande sjukdomstillstånd – men desto mer tragisk är deras till synes totala oförmåga att beakta kunskaper som går utanför deras inlärda ramar. Framför allt gäller detta beträffande kroniska sjukdomar som diabetes, cancer, Alzheimer, Parkinson och andra. De negligerar sekelgamla kunskaper och tycks ha svårt att fatta, att vår kost, vår livsstil och andra miljöfaktorer är alldeles avgörande för vår hälsa. I stället verkar de nästan helt inrikta sig på genetiska orsaker, vilka kanske som mest står för 5 % av våra sjukdomar (och som inte går att påverka med någon enkel "medicinsk" manipulaton).

Och disciplinen epigenetik, som helt förändrat den genetiska vetenskapen, tycks de flesta än inte ha uppmärksammat. I korthet innebär ju de epigenetiska processerna, att vi inte är beroende av de gener vi fått av våra föräldrar – utan att dessa geners konkreta uttryck i hög grad är beroende av miljöfaktorer. Förenklat kan alltså kost, stress, gifter, strålning och annat ”slå av eller på” våra gener.

En utmärkt illustration till mina synpunkter – och en direkt förklaring till hemsidans namn – kan man få via min ”brevväxling” med den läkare som 2014 tvärsäkert gav mig en dödsdom.

Mitt brev – och hans svar – finns på denna länk:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?