6. feb, 2018

Öppet brev till professor Larhammar - igen

Professor Dan Larhammar!

Redan den 30 november 2017 skrev jag ett öppet brev till dig - med anledning av ett program i finsk TV, där du ogenerat ljög hela TV-publiken mitt i ansiktet (medvetet eller av ren okunskap) genom att ge kolloidalt silver en mängd egenskaper det inte har.  Jag ställde ett antal frågor, som du inte nöjaktigt kunnat besvara. Sedan har jag förenklat för dig genom att bara begära svar på en enda fråga – utan att ens få något svar på den enkla varianten, som lyder så här:

Om kolloidalt silver är så giftigt som du påstår, hur kan det då komma sig, att troligen minst 100 000 svenskar och ca tio miljoner i USA använder sig av medlet – och att man ändå inte lyckats visa ett enda fall av förgiftning eller annan allvarlig skada? Jag menar att sannolikheten för att dina påståenden om detta skulle vara sanna är mycket nära noll! Om du skall få mig att tro något annat, så får du faktiskt komma med en riktigt bra förklaring – vilket du verkligen inte hittills lyckats med…

I sammanhanget kan det också vara värt att påpeka, att det bara i USA finns ca 150 enskilda tillverkare av kolloidalt silver – och att nästan samtliga saluförs av Amazon (några av dem kan du se här: https://www.amazon.com/Best-Sellers-Health-Personal-Care-Colloidal-Silver-Mineral-Supplements/zgbs/hpc/3774331) Kan någon tro, att ett företag som Amazon skulle riskera sitt rykte genom att sälja en produkt, som riskerar att på minsta sätt skada kunderna?

Jag skulle önska att du rakryggat kunde ställa dig upp i finsk TV (gärna också svensk) och berätta hur fel du haft – och att kolloidalt silver är det sannolikt mest säkra och oskadliga antibakterie- antivirus och antisvampmedel som finns! Det skulle onekligen få dig att stiga i min aktning. Fast möjligen är just min aktning det sista du eftersträvar…

Sven Erik Nordin

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?