4. dec, 2017

Fettsnålt gör att vi "skär ihop"

Sedan 1950-talet har vi som ett resultat av kände forskningsfuskaren Ancel Keys i USA lurats att tro att det är farligt att äta naturligt fett.

Vår fettsnåla - och sockerrika - kost har inneburit en katastrof för folkhälsan. Fetma, diabetes, cancer, Alzheimers mm har ökat dramatiskt under den tid dessa kostråd har gällt! Nu sker ett långsamt uppvaknande, men fortfarande tror många att fett är onyttigt...

Numera är det kanske många som knappt vet skillnaden mellan tvåtakts- och fyrtaktsmotorer, eftersom de rykande tvåtaktarna i stor utsträckning har försvunnit… Skillnaderna är förstås flera. Men en grundläggande sådan är att fyrtaktsmotorers cylindrar smörjs via olja som finns i vevhuset, varför de kan köras på ren bensin. Tvåtaktsmotorer har ingen olja i vevhuset, utan måste smörjas genom att man blandar olja i bensinen.

Det som slår mig är, att vi människor nu under drygt ett halvsekel i hög grad kört våra biologiska tvåtaktsmotorer nästan utan oljeinblandning i bränslet. Inte undra på att våra motorer skär ihop och ofta behöver repareras – och att våra verkstäder har så mycket att göra att de knappt hinner åtgärda det mest akuta. Och när vi har genomgått en reparation, så säger reparatörerna åt oss att köra vidare på samma bränsle – helst med ännu mindre olja! Läkares och dietisters varningar för fett har varit en global katastrof för vår hälsa - men en fantastisk affär för läkemedelsbolagen, som säjer syntetiska och olämpliga "olje-ersättningar" för miljarder varje år!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?