27. nov, 2017

Cancer ett kroppens försvar?

Råkade få se ett inlägg från Expressen – författat av tidningens medarbetare Jonna Axelsson. Hon berättar om bloggaren Olivia, som utmanande nog anser cancertumörer vara en kroppens försvarsmedel. Jag skrev då följande brev till denna Expressen-journalist. Men eftersom jag av erfarenhet vet, att man aldrig får något svar därifrån – särskilt inte när det gäller kontroversiella frågor som denna – så väljer jag att publicera mitt brev här.

Hej Jonna!

Att som bloggaren Olivia hävda att cancer är ofarlig är naturligtvis utmanande, eftersom människor dör i cancer varje dag. Ändå har hon faktiskt i vissa delar rätt. Och att läkemedelsbolagens intresse för att lösa "cancerns gåta" är absolut noll finns det många bevis för (men naturligtvis är många enskilda medarbetare på bolagen hängivna sin uppgift och kämpar för det målet). Astronomiska ekonomiska intressen förhindrar effektivt spridningen av kunskapen om hur cancer enkelt förebyggs och botas! Att en patient blir frisk är förstås för läkemedelsbolagen lika illa som om han/hon dör! I båda fallen mister man en lönsam kund!

Olivia har också rätt i, att man genom att ändra sin kost kan förebygga - och t.o.m. bota - cancer. Jag är själv ett exempel på detta. Ett problem är också att ordet cancer är så laddat, att vanligt sunt förnuft och logiskt tänkande tycks upphöra så fort man ser eller hör ordet. Detta visas bl.a. av det faktum att nästan all cancerforskning i dag inriktar sig på en GENETISK lösning. Detta är fullkomligt absurt - eftersom just vårt genom är nästan den enda variabel som varit absolut konstant i flera tusen år. Genetiska faktorer kan alltså ABSOLUT INTE vara den primära anledningen till den dramatiska ökningen av cancerfall de senaste åren (de ökar fortfarande!). Dessutom har numera den rel. nya disciplinen epigenetik totalt förändrat bilden. Förenklat innebär den en insikt om att våra ursprungliga gener (de vi fått av mor och far)  kan "slås av eller på" av miljöfaktorer (som t.ex. vår kost). Därför borde vi dra vissa slutsatser av att vår livsstil - och inte minst vår kost - ändrats oerhört mycket det senaste halvseklet eller mer. Faktiskt i ungefär samma takt som antalet cancerfall ökat! Men intresset för kostens betydelse för cancer tycks närmast obefintligt. Ingen naturlig kost kan ju heller patenteras och inbringa stora inkomster! Och att den tyske professorn Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) redan på 1920-talet visade att cancerceller på grund av sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker, det tycks läkarna ha glömt! I dag får cancerpatienter t.o.m. på onkologiska avdelningar mat som är fullproppad med socker (läskedrycker, kakor, bullar och godis).

En sorts parallell till detta med en del missförstånd runt cancer är för övrigt också sjukdomen Alzheimer´s - där man i huvudsak fortfarande arbetar efter hypotesen att s.k. amyloida plack i hjärnan är ORSAKEN till sjukdomen - varför man plöjer ner miljarder i forskning på hur man skall kunna avlägsna dessa. Redan 2002 visade man i forskning att placken inte kan vara anledningen till Alzheimer´s! I stället tycks de vara en sorts försvarsmekanism som hjärnans celler tar till, när patogener (t.ex. mikrober och tungmetaller) lyckats ta sig genom blod-hjärnbarriären. Placken har en förmåga att oskadliggöra t.ex. bakterier och virus - samt att binda tungmetaller till sig... Men detta tycks fortfarande vara obekant för de flesta läkare (och forskare). Några som känner till detta - och försöker sprida kunskapen - är de amerikanska neurologerna David  Perlmutter och Dale Bredesen, samt läkarna (och makarna) Patricia Gerbarg och Richard Brown.

Jag inbillar mig inte att du kommer att ta dig tid att kolla upp fakta runt detta, men jag ville i alla fall påpeka några saker. Om du sedan mot förmodan skulle vara intresserad av att verkligen ta reda på sanningshalten i det jag ovan redovisat, så kan jag rekommendera min hemsida - http://www.svaradoktorn.se/ - och jag tjänar inte ett öre på sidan, om du skulle tro det. Trots att jag onekligen "gör reklam för" både böcker och annat, så har jag inte någon som helst ersättning från någon för det jag skriver där. Det har sedan förstås ingen betydelse i sakfrågorna, men intressant kan kanske ändå vara, att jag på ganska kort tid redan haft över 380 000 besök på sidan!

Ha det så bra!

Hälsn.

Sven Erik Nordin

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?