26. nov, 2017

Det finns bot mot malaria!

Jag hörde nyligen i Vetenskapsradion hur oroliga man är över utvecklingen av resistenta malariaparasiter i Sydostasien, och man tror att resistensen kommer att spridas till Afrika – vilket tidigare har skett. Vetenskapsmännen lyckades för ett par år sedan få fram preparatet Artimisinin, men nu upplever man alltså, att detta inte längre fungerar. Nu sägs det att forskarna arbetar frenetiskt på att hitta en ersättning.

Man kan också förmoda att läkemedelsbolagen vädrar miljardinkomster på ett nytt vaccin, som man tror kan vara på väg. Den outhärdliga sanningen är kanske att man sedan en tid haft ett medel som botar malaria till 100 %. Att detta undanhålls befolkningen är bara så fruktansvärt att man inte ens vill tänka sig möjligheten – särskilt om detta sker av ekonomiska skäl.

Men ta gärna del av följande två videos, innan du helt avfärdar tanken!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?