23. maj, 2017

CANCERINDUSTRIN PRESENTERAR SIG

Med söndagens DN (170521) följde en påkostad bilaga från Radiumhemmets forskningsfonder. Efter att ha läst igenom denna publikation inser jag, att jag själv är en förolämpning mot vetenskapen. Det framgår också med all önskvärd tydlighet, att cancer är något som försörjer en oerhörd mängd människor – forskare och anställda inom läkemedelsbranschen, och förstås läkare. Det ena mer avancerade forskningsupplägget efter det andra presenteras här, och huvudrubriken på första sidan är ”CANCERFORSKNING RÄDDAR LIV – hjälp oss bota fler”.

Skriften är full av tjusiga uttryck som ”behandlingsutveckling”, ”identifiera nya biomarkörer”, ”nollvision för barncancer”, ”brett anslag för att besegra cancer”, ”individanpassade cancerbehandlingar”, ”cancerbehandling kräver samarbete”, ”nya cancerterapier med patienten i fokus”, ”preventivt arbete och jämlik vård”…

Så vitt jag kan se är det endast ”RCC Stockholm-Gotland” som i någon mån intresserar sig för just prevention. Märkligt nog (och förstås glädjande) nämner man där också sambandet kost-cancer. Men när jag sedan upptäcker att den konferens i ämnet som anordnats har skett i samarbete med ”Dietisternas Riksförbund” så slocknar min entusiasm snabbt. Sveriges dietister har ju länge varit de som kraftfullast har motverkat övergången till en kost som skulle kunna förebygga både cancer och diabetes och andra sjukdomar. Glädjande nog tycks en viss anpassning till gedigen vetenskap börja ske bland de yngre inom detta skrå. Men fortfarande kan man läsa om dietister som förordar fettsnål (alltså kolhydratrik) kost för överviktiga och diabetiker. Fullkomligt hårresande!

I övrigt nämns alltså ingenting om kostens betydelse för sjukdomen cancer i denna påkostade annonsbilaga – som handlar just om cancer! Om jag berättar, att jag genom en ganska enkel kostomläggning och några tillskott i form av mineraler och vitaminer har botat min enligt läkarna ”obotliga” cancer, så är det förstås som att svära i kyrkan! Att något så enkelt och banalt som vår mat är en alldeles avgörande faktor även när det gäller cancer tycks inte finnas på forskarnas karta. I stället för att ens titta på enkla ”kostbehandlingar” (varav åtskilliga har funnits i hundra år eller mer) satsar man årligen ett stort antal miljarder på oerhört komplicerad och resurskrävande forskning och behandling. Man tycks också ha glömt Otto Warburgs upptäckter (Nobelpriset i medicin 1931) om cancercellers avvikande metabolism. Den amerikanske cancerforskaren Thomas Seyfried utgör dock ett undantag, då han byggt vidare på Warburgs arbete och på ett övertygande sätt visat, att orsaken till cancer inte PRIMÄRT är genetisk (Har skrivit boken ”Cancer as a Metabolic Disease”). Men cancer – med forskning och behandling – har blivit en formlig industri av megaformat, där gamla kunskaper inte tas till vara. Det är ett stort antal företag som tycks kämpa om marknadsandelar och försöker hitta nya (PATENTERBARA) behandlingsmodeller. I dag sägs det vara fler som försörjer sig på cancer än som dör av sjukdomen! Det verkar inte omöjligt att det faktiskt är så… Och vi cancerdrabbade är bara ett verktyg för dem som försörjer sig på verksamheten!

Läs gärna också här: http://www.svaradoktorn.se/426070622

Kommentarer

03.07.2017 14:49

Mats Lindgren

Hej! Får jag lägga in din senaste artikel på min blogg Fet Hälsa med hänvisning till din hemsida? Den är så bra.
Hälsningar
Mats Lindgren

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?