12. maj, 2017

Varför fasta – om man kan ta ett piller i stället?

När man för en tid sedan publicerade en studie som visade att tre dygns fasta på ett dramatiskt sätt förnyade kroppens immunförsvar, så var detta i sig inget nytt. Det verkar som om även kortare fasteperioder får våra makrofager att ta hand om skadade celler och cellfragment och ”städar upp” i hela systemet – och något liknande tycks hända om man använder en ketogen diet.

Man skulle tycka att detta vore erfarenheter att ta vara på. Även cancerceller tycks kunna ”städas undan” med hjälp av fasta. Men ett problem är förstås, att ingen tjänar pengar på fasta! Tvärt om innebär ju fasta minskade inkomster för både livsmedelsbranschen och läkemedelsindustrin. Den förra därför att man inte konsumerar livsmedel under den tid man fastar, och den senare därför att man blir friskare genom att fasta – och alltså behöver mindre mängd mediciner.

Och så kan vi förstås inte ha det! En kommentar till denna studie blir en sorts bekräftelse på den ”hjärntvätt” som tycks förekomma bland läkare och i läkemedelsbranschen. Enkla botemedel som kost och fasta förkastas. Det enda som gäller är MEDICINER - som förorsakar ungefär vart tredje dödsfall i vårt land, men ger Big Pharma gigantiska inkomster.

Så här lyder kommentaren i original:

“But I think the most sensible way forward would be to synthesize this effect with drugs. I am not sure fasting is the best idea. People are better eating on a regular basis.”

I översättning: “Men jag tror det vettigaste sättet att gå vidare skulle vara att syntetisera denna effekt med hjälp av mediciner. Jag är inte säker på att fasta är en bra idé. Folk mår bättre av att äta regelbundet”

Och här är länken till publikationen:

Kommentarer

13.05.2017 09:22

Gert Wahlström

Jag läste för lite sedan ett sjukhus som tvingar sina cancerpatienter att fasta i 2 veckor. Tyvärr hittar jag inte länken. Jag tror det var något land i Asien som hittat sätt att bromsa förloppet.

13.05.2017 10:07

SE

Jag tror mig också om att ha läst en sådan uppgift - men kan inte heller få den verifierad någonstans...

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?