7. apr, 2017

Nonchalerat universalmedel

Kolloidalt silver är ett alldeles utmärkt desinficeringsmedel, som använts i ca 150 år utan några skadeverkningar på människor eller miljö. Det tar död på bakterier, virus, svamp, amöbor, encelliga parasiter och andra sjukdomsalstrande mikrober – och är fullkomligt oskadligt för människor och andra däggdjur. Märkligt nog använder myndigheter som Livsmedelsverket och många okunniga läkare avsevärd kraft för att försöka få oss att tro, att detta universalmedel är både farligt och overksamt – utan att kunna förete ett enda vetenskapligt stöd för sin uppfattning. Det finns belägg för att silvret påverkar cancer, och man vet att det kan bota en av de sjukdomar som förorsakar allra flest dödsfall i Afrika, nämligen malaria. Redan tidigt kunde man också se, att kolloidalt silver var till nytta för människor med HIV och Aids.

HIV är ju rena drömmen för läkemedelsbolagen, eftersom infektionen kräver livslång medicinering. Därför finns det förstås kraftfulla ekonomiska motiv för dem att förneka silvrets effekt. Det skulle ju kunna ersätta deras dyra mediciner och förorsaka ett stort inkomstbortfall. Problemet är alltså, att kolloidalt silver är en enkel produkt, som i princip vem som helst med en ganska enkel utrustning och rätt utgångsmaterial (absolut rent vatten och absolut rent silver) kan tillverka själv hemma i köket. Ingen kan alltså ta patent på silvret och tjäna stora pengar, varför läkemedelsbolagens enda alternativ är att förtala produkten och skrämma folk från att använda den. Man får närmast betrakta det som en global tragedi, att kolloidalt silver inte används mer än det gör – och att det konsekvent tycks undvikas av skolmedicinen (med några undantag – se t.ex. här:  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-tjanar-pa-silverplastren-revolution-i-varden-av-brannskadade).

Utdrag från en artikel i tidningen 2000-talets Vetenskap från 2007, nr 2.

”Silverkvinnor” från Kenya på Sverigeturné

Kvinnorna har behandlats med kolloidalt silver för sin HIV/Aids. Några tidningar har uppmärksammat denna turné, särskilt på de orter där de kenyanska kvinnorna uppträtt. Men bara Sundsvalls tidning har uppmärksammat vad som är så speciellt med dessa kvinnor.

De tolv kvinnorna är aidssjuka och deras barn är hiv-smittade. Pia Mucciano fick kännedom om att behandling med kolloidalt silver eventuellt skulle kunna hjälpa mot HIV och Aids. Hon såg till att kvinnorna fick tillgång till detta jämförelsevis billiga behandlingsalternativ. Efter några veckors behandling med kolloidalt silver hade kvinnorna repat sig och mådde mycket bättre.

Det är alltså det kolloidala silvret som är anledningen till att gruppen kallar sig för Silver Women. Det har hjälpt flera kvinnor i Kibera till bättre hälsa (Kibera är en av de informella bosättningar som finns i Nairobi, Kenya och räknas som det största slumområdet i Afrika. Det finns ingen säker information om hur många som bor i området, uppgifter har varierat mellan 500 000 och 1 000 000 invånare).

Varför denna behandling har så svårt att vinna genomslag i det av HIV/Aids drabbade Afrika är märkligt. En anledning kan vara att det inte går att patentera detta silvervatten eftersom det är klassat som livsmedel.

De stora läkemedelsbolagen kan inte räkna hem de miljarder de vill ha in. Just nu pågår en HIV/Aids-studie i Zambia som hittills har visat överraskande god effekt av det kolloidala silvret.
Föreningen Global relations Bakom arrangemanget står föreningen Global relations. Föreningen arbetar för att nyansera bilden av hiv-positiva och aidssjuka i Afrika.

Bo Zackrisson

2000-Talets Vetenskap har tidigare publicerat flera artiklar om det kolloidala silvret: • I 2000-Talets Vetenskap nr 2/2006 skrev Ingemar Ljungqvist om de studier som pågår i Afrika med kolloidalt silver och andra enkla behandlingsterapier.
• I 2000-Talets Vetenskap nr 2/2003 skrev Anders Sultan en översiktsartikel om det kolloidala silvret.

Se gärna också filmen på följande länk:

Eller läs mer om kolloidalt silver här:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?