3. apr, 2017

DET FÅR INTE VARA FÖR ENKELT!

Vissa sammanhang är alldeles för enkla för att vi skall ta dem på allvar – eller de strider mot sådant ”alla vet” och förkastas därför utan att ens undersökas närmare. Dit hör sammanhanget kost-hälsa – som varje barn kan förstå, om man förklarar, men som ”vetenskapen” närmast föraktfullt bortser från. Särskilt gäller detta beträffande en sjukdom som är förknippad med sådan ”magi” som cancer. Hur skulle något så enkelt som kosten kunna förebygga eller bota en så förfärlig sjukdom som cancer? Nej, där måste man tillgripa de mest brutala ”botemedel” som radioaktiv strålning och cellgifter (vilka båda i sig är cancerframkallande!).

Genetiska manipulationer uppfattas också som så pass avancerade att man kan tänka sig att de borde kunna ”lösa cancerns gåta”, så där har man under de senaste decennierna satsat en närmast ofattbar massa miljarder på forskning – och närmast ingenting på kostens betydelse!

Men att cancerns primära orsak skulle vara genetisk är naturligtvis fullkomligt orimligt. För bara ett halvsekel sedan var cancer en relativt sällsynt sjukdom, medan man i dag tror att kanske varannan nu levande människa i den industrialiserade världen kommer att drabbas av cancer. Man vet ju, att människans gener i dag är exakt desamma som för femtio år sedan. Hur skulle orsaken till cancer då kunna vara genetisk? Däremot vet vi ju, att vår miljö – och inte minst våra matvanor - har förändrats drastiskt. I dag består ju vår kost i mycket hög utsträckning av industriellt processade och kemiskt manipulerade produkter – och med oerhört högt innehåll av kolhydrater.

Professor Thomas Seyfried publicerade för några år sedan sin bok ”Cancer as a Metabolic Disease” (Cancer som en ämnesomsättningssjukdom), där han presenterade forskning som entydigt visade att den primära orsaken till cancer inte är genetiska förändringar i cellens kärna, utan hänger ihop med defekter i cellens mitokondrier. Detta visades ju redan på 1920-talet av den tyske professorn Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931). En sammanfattning av Seyfrieds bok finns i form av fyra pdf-filer här: http://www.svaradoktorn.se/425408168

Nu har Thomas Seyfried gått vidare med sin forskning och fått ytterligare bekräftelse på att kosten kan ha avgörande betydelse för uppkomst och utveckling av en cancertumör. Något så enkelt som en ketogen kost (mycket naturligt fett och minimalt med socker och andra kolhydrater) kan dramatiskt förändra cancercellers möjligheter att överleva. Även andra kroniska sjukdomar, som t.ex. Alzheimer tycks vara relaterade till vår kost – vilket sannolikt den etablerade forskningen föraktfullt kommer att avvisa (bl.a. eftersom ett ”piller” mot Alzheimer skulle innebära fullkomligt astronomiska vinster för tillverkaren).

Se gärna denna intervju med nämnde professor Seyfried: http://www.tv-helse.se/2016/12/02/cancergatan/

Intressant kan kanske också ett annat inslag på denna webbplats vara: http://www.svaradoktorn.se/425558411

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?