31. mar, 2017

I England är nu Cancer den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år!

I England har antalet cancerfall bland barn ökat med 40 % under de senaste 20 åren på grund av föroreningar, gifter och skadlig teknik. Sedan 1998 har antalet diagnosticerade cancerfall hos personer under 25 år ökat med 1 300.

Antalet fall av tjocktarmscancer hos barn har ökat med 200 %, och sköldkörtelcancer med mer än 100 %. Äggstockscancer och livmoderhalscancer har ökat med 70 % resp. 50 %.

Omkring 4000 barn och ungdomar drabbas av cancer varje år, och cancer är nu den vanligaste dödsorsaken för barn mellan ett och 14 år.

Det ökade antalet fall kan bara till en mindre del förklaras av befolkningsökningen. Antalet fall per 100 000 har ökat med 30 %.

Professor Denis Henshaw, vetenskaplig ledare för ”Children with Cancer in UK”, uttrycker att ”vi är chockade över siffrorna, och jag fruktar att de är ett resultat av den moderna livsstilen. Vi vet nu, att många ämnen i vår miljö är cancerframkallande. Det gäller t.ex. luftföroreningar, lösningsmedel och kemiska bekämpningsmedel”. Han förklarar också, att det dramatiskt höjda antalet cancerfall inte kan förklaras av förbättrade diagnosticeringsmetoder och effektivare registrering.

Detta gäller alltså England. Eftersom den svenska cancerstatistiken redovisas på ett så svåröverskådligt sätt, så är det närmast omöjligt att se om förhållandena i vårt land kan vara i närheten av Englands.

Något som häpnadsväckande nog knappt nämns är KOSTEN – den miljöfaktor som kanske påverkar oss allra mest!

Det satsas varje år miljarder på att förbättra diagnosticeringsmetoder och behandling av cancer – men nästan inget alls på att systematiskt undersöka de miljömässiga orsakerna! I stället inriktas nästan all forskning på att hitta GENETISKA orsaker. Minst sagt en smula märkligt, eftersom våra gener är nästan den enda faktor man vet har varit konstant under de år cancerfrekvensen närmast exploderat!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?