28. dec, 2016

Okunnigt och fördomsfullt om alternativmedicin

I dag (161228) hade ledarskribenten Lisa Magnusson i DN en okunnig och djupt fördomsfull artikel om alternativmedicin - med rubriken "Slå vakt om det som är välbeprövat". Hon borde då kanske ha avsett t.ex. gurkmeja och ingefära - som onekligen är "välbeprövat" sedan några tusen år. Men med den historielöshet som numera präglar en hel del av den offentliga debatten avsåg hon i stället skolmedicinens produkter - vilka till stor del kan sägas vara resultatet av ett amerikanskt dekret från 1910, som avsåg att förhindra användningen av "naturmedel" för att  ge skolmedicinen monopol på farmakologiska produkter med kemisk bas.

Texten föranledde mig att skriva följande brev:

Hej Lisa! 

Jag vet att det är lönlöst… Den som redan VET kan man inte påverka – minst av allt med sakliga argument. Men om du skall vara absolut ärlig – hur mycket VET du egentligen t.ex. om kolloidalt silver eller gurkmeja och andra ”alternativmedicinska” produkter?

För mindre än tio år sedan hade jag precis din inställning. Jag VISSTE att den medicinska vetenskapen byggde på solid kunskap… Hahahaha… Inom vissa områden utför man förstås dagligen livräddande insatser; man kan som bekant t.o.m. byta organ som hjärtan, lungor, lever, njurar etc… Men vore det inte bättre, om man kunde förebygga de tillstånd som gör sådana organbyten nödvändiga? Intresset där verkar minst sagt begränsat. Naturligtvis utför man dagligen också på andra områden närmast ”underverk” – som jag inte ett ögonblick vill ifrågasätta – men på vissa områden är okunskapen tämligen genuin.

Men varför ovanstående ”Hahahaha”? Jo, därför att påståendet att läkarvetenskapen i sin helhet bygger på solid kunskap är direkt skrattretande! Det är i stället en enda soppa av tro, gissningar, solidariteter, ekonomiska intressen, prestige, karriärer och omfattande forskningsfusk… De forskare som kommer från andra områden blir fullständigt chockade över att tvingas inse detta – när de t.ex. efter egen allvarlig sjukdom försökt tränga igenom dimridåerna för att hitta någon vetenskaplig kärna inom medicinen.

När det t.ex. gäller sambandet kost-hälsa är okunskapen i läkarkåren närmast total, eftersom det i deras utbildning knappt ingår det minsta om kost och nutrition. Mycket märkligt, eftersom minsta barn nog begriper, att kosten är själva basen för vår hälsa. Den skall både ge nödvändiga ”byggstenar” för reparation och nybyggnation av kroppens celler – OCH dessutom ge fullvärdigt bränsle för själva ”driften”. Men detta tycks ha undgått läkarna…

Beträffande läkarnas kunskap om ”alternativmedicin” är tillståndet om möjligt värre – för där är man så indoktrinerad av det ”farmakologiska tänkandet” (boten mot all ohälsa heter MEDICIN – eller ”operation”) att bara tanken att ett naturmedel skulle kunna fungera är fullständigt främmande. En sådan tanke hotar läkarens världsbild (och din?)  och skapar ångest!

Jag förstår om du redan har uppfattningen klar om mig – att jag är någon sorts fanatiker (eller möjligen rättshaverist) som snöat in på detta med alternativmedicin… Du har faktiskt fel! Till att börja med är jag en tämligen mogen man (72 år) med en viss livserfarenhet, och du skulle få svårt att hitta tecken på psykisk ohälsa eller ”sekterism” i min historia… Jag är för övrigt DN-prenumerant sedan slutet av 1960-talet (då jag fick studentrabatt!). Jag har under alla år haft stor glädje av DN och känt en viss respekt för dess seriositet. Därför smärtar det mig särskilt, när jag får läsa sådana djupt okunniga inlägg som ditt. Detta särskilt eftersom sådant bidrar till att befästa den allmänna uppfattningen att all skolmedicin är ”vetenskaplig” och all alternativmedicin är ”ovetenskapligt lurendrejeri”.

När du talar om industrin av ”kosttillskott” som ”omsätter miljarder”, så har du säkert rätt – och naturligtvis finns det ”lurendrejeri” också i den branschen. Men det är ett intet t.ex. jämfört med ”cancerindustrin”… Då avser jag de stora läkemedelsbolagens fullkomligt astronomiska inkomster på traditionell cancerbehandling! Deras verksamhet bidrar dessutom bokstavligen till att människor med cancer ”plågas ihjäl” – oftast förstås utan att ens få veta, att det finns mindre plågsamma och effektiva alternativa metoder. Och varför skulle de försöka lösa ”cancerns gåta” – och därmed gå miste om en av sina absolut största inkomstkällor! Det kommer förstås aldrig att ske. För övrigt kan man nästan påstå, att ”cancerns gåta” till stor del löstes av Nobelpristagaren Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931), då han redan på 1920-talet kunde visa att cancerceller har en avvikande metabolism och använder fermentering av glukos i stället för vanliga cellers förbränning av glukos med syre. Det tycks bero på defekta mitokondrier och är en anledning till att cancerceller är extremt beroende av socker (eftersom fermentering är en mycket primitiv och ineffektiv metod för att skaffa sig nödvändig energi).

Jag tror knappt att du orkat eller brytt dig om att läsa så här långt (och din mailkorg har kanske översvämmats av andra inlägg i denna fråga). Men annars skulle jag gärna tipsa om min hemsida – www.svaradoktorn.se . Där kunde du få litet fakta omkring det ämne du berör. Om du tittar in där, så är du inte ensam, för sidan har på mindre än ett år fått över 200 000 besök. Där skulle du också kunna läsa min ”cancerhistoria” – som beskriver hur jag genom en ganska enkel kostomläggning och en del kosttillskott nu är cancerfri (vilket enligt en enig läkarkår skulle vara ABSOLUT OMÖJLIGT).

Kanske skall jag tillägga, att jag inte får ersättning från någon för vad jag skriver på sidan – trots att jag nog kan sägas ”göra reklam” för både böcker och andra produkter (t.ex. det kolloidala silver du uttrycker dig så föraktfullt om). Inte heller är jag särskilt intresserad av personlig uppmärksamhet, och jag visar min identitet endast för att ge autenticitet åt vad jag berättar.

Om jag skall sägas ha något ”budskap” så är det övergripande just att avslöja det gigantiska bedrägeri som dagligen pågår inom skolmedicinens ramar. Mest förstås på området cancer, men även t.ex. när det gäller diabetes och den folkmedicinska katastrof som den fullkomligt sanslösa förskrivningen av statiner (mot högt kolesterolvärde) innebär.

Om du mot förmodan skulle vara intresserad av att lära dig något om kolloidalt silver, så får du direktlänken till det avsnittet på min hemsida här: http://www.svaradoktorn.se/425558358

Hälsn.

Sven Erik Nordin

Kommentarer

30.12.2016 10:00

Eva Haväng

Fantastiskt bra skrivet! 👍❤

30.12.2016 10:08

SE

Tack!

29.12.2016 21:25

Mats Lindgren

Mycket imponerande skrivet Sven-Erik. Jag gissar att svar uteblir.

30.12.2016 10:09

SE

Tack! Din gissning är säkert helt korrekt!

29.12.2016 20:39

Angela Erixon

Vad härligt, blir glad i hela kroppen av att läsa ditt svar
Naturligtvis finns det massor av kunskap att hämta utanför traditionell medicin, men ingen idé att bränna energi på dom som inte är villiga

30.12.2016 10:11

SE

Om jag kan åstadkomma att någon "blir glad i hela kroppen" så åstadkommer det samma glädje hos mig. Tack!

29.12.2016 17:47

Monica Almqvist

Så fantastiskt bra skrivet.

29.12.2016 17:50

SE

Tack! Suger åt mig allt beröm jag får (som får kompensera det ganska kompakta "oförståendet" från många...)

29.12.2016 13:41

Sven

Allmänfarlig verksamhet?

29.12.2016 15:44

SE

Tack för din kommentar! "Gärningsbeskrivningen" är förstås korrekt. Men ingen åklagare tar upp ärendet - tyvärr!

29.12.2016 13:39

Sven

Kroppen behöver rätt bränsle, man kör inte en diesel på råolja eller bensinmotor på diesel!

29.12.2016 15:39

SE

Och inte en tvåtaktsmotor utan oljeinblandning i bensinen. Till sist skär motorn!

29.12.2016 12:09

Hannele Skans Johansson

Tusen tack för utmärkt och informativt inlägg! Allt detta och mer därtill har jag själv "forskat" fram men pga sjukdom inte orkat sammanfatta och skriva fullt ut. Så ett stort tack för att du orkat!

29.12.2016 15:42

SE

Tack för din kommentar! Jag vet att det finns många fler som har ungefär samma historia som min (och som kan lika mycket) - men som av olika skäl inte kan delge oss den...

29.12.2016 00:28

Britt Morin

Mycket bra , hoppas hon läser och tar till sig , i USA hade 780 000 dött av mediciner , 0 hade dött av naturlig bot .

28.12.2016 19:56

Anna Böhlmark

Tack! Skulle även gärna vilja tipsa journalisten att sätta sig in i ämnet kolloidalt silver för att få en mer nyanserad bild: http://almanova.eu/ny-dokumentarfilm-om-kolloidalt-silver-silverbibeln/

28.12.2016 20:11

SE

Tack för kommentar! gav henne länken till min text om KS - men borde kanske ha valt "silverbibeln". Fast hon är nog lika ointresserad av båda!

28.12.2016 15:13

Britt-Marie Hirsch

Mycket bra skrivet. Tack för det. Och god fortsättning på julen och Gott Nytt År.

28.12.2016 20:12

SE

Tack för kommentaren - och Gott Nytt År på dig själv!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?