Tankar om kost och hälsa - och något om båtliv. Spridning av material från denna webbplats är tillåten - med angivande av källan! Sidan är helt gratis, men frivilliga gåvor kan lämnas via Swish till nr 0730262198 eller till mitt bankkonto – 3021 22 82190
8. dec, 2016
Under många år har läkarvetenskapen (och läkemedelsbolagen) lyckats få oss att tro, att cancer är en alldeles speciell sjukdom, som står utanför nästan alla fysiska och biologiska lagar – och därför i det närmaste är obotlig. Läkarnas oerhörda auktoritet – liksom deras fantastiska skicklighet på andra medicinska områden – har fått de flesta av oss att tro på detta. Och alla som hävdat något annat har blivit avfärdade som okunniga dårar och fantaster. De som ändå trotsat läkarvetenskapen och framgångsrikt behandlat cancer med alternativa metoder har ofta blivit åtalade och fällda – för ”användande av icke godkända metoder” och förbjudna att fortsätta med sin verksamhet. Det här har lett till att människor fortfarande dör i cancer varje dag i onödan – samt att de stora läkemedelsbolagen varje år tjänar ett oändligt antal miljarder på traditionell cancerbehandling.
Sanningen är faktiskt att cancer kan vara lättare att behandla än många andra sjukdomstillstånd, och att cancerceller är betydligt mer sårbara än vanliga, ”friska” celler – vilket kan sägas vara anledning till att även ganska enkla kostinterventioner kan bota cancer som skolmedicinen bedömt som ”obotlig”. Det är också anledningen till att skolmedicinens brutala behandlingar (strålning och cellgifter) åtminstone kortsiktigt kan ge effekt. Dessa metoder skadar alla celler, men eftersom cancerceller är mindre robusta, så skadas de mer än friska celler.
Den huvudsakliga anledningen till att man än inte kommit så mycket närmare en lösning på ”cancerns gåta” är möjligen just den mystifiering av cancer som uppstått - trots att gåtan till viss del löstes redan på 1920-talet, då Nobelpristagaren Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) visade att cancercellers metabolism är klart avvikande från övriga cellers. Cancerceller tycks genom en defekt i sina mitokondrier tvingas övergå från förbränning av glukos med syre till en anaerob process (jäsning av glukosen), som är betydligt mindre effektiv och därför kräver kanske 20 eller 30 ggr mer glukos (socker). Men detta tycks inte ens dagens onkologer låtsas om, utan de matar obekymrat sina cancerpatienter med den vanliga kolhydratspäckade sjukhusmaten – och kan t.o.m. uppmana patienterna att äta just sådan föda. Fullkomligt hårresande!
Jag misstänker nu, att jag efter dessa rader kommer att få en del ”hatmail”, som påstår att jag vill ta livet av folk genom att få dem att avstå från traditionell behandling av sin cancer… Jag vill därför tala om, att jag inte är läkare och inte med en läkares auktoritet kan ge några råd till cancerpatienter, och att var och en som läser detta självklart själv får ta ställning till den behandlingsmetod han/hon vill underkasta sig.
Det jag hävdar är emellertid, att en ”avmystifiering” av begreppet cancer skulle kunna medföra en betydande öppning för vårt sätt att tänka runt denna sjukdom. Möjligen skulle man då också kunna börja bedriva förutsättningslös forskning om de enkla metoder som funnits sedan hundra år eller mer – men som numera betraktas som ”kvacksalveri” (t.ex. Laetrile, Essiac Tea, Hoxseys metod m.fl.). Själv kan jag genom egen och några bekantas erfarenhet bekräfta, att endast en ganska enkel ändring av kosten – tillsammans med några tillskott av vitaminer och mineraler – på ganska kort tid kan klara av även cancer som läkarna tvärsäkert betraktat som ”obotlig”… För oss som upplevt detta är det förstås en fullkomligt hisnande upplevelse – som tyvärr medför berättigad misstro mot läkarna, just när det gäller behandling av cancer. Det fyller oss också med stor frustration och förtvivlan vid tanken på alla cancerpatienter som dör, utan att ens få veta att det finns enkla alternativa behandlingar!
Min egen ”cancerhistoria” – liksom korta beskrivningar av några av andra effektiva metoder har jag beskrivit här: http://www.svaradoktorn.se/426070622
Senaste kommentaren
14.07 | 05:50
Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!
12.07 | 11:22
Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni
27.04 | 11:27
Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?
27.04 | 09:01
Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?