17. nov, 2016

Livsmedelsverket varnar för enkla anticancermedel

På Livsmedelsverket säger man sig tillämpa ”vetenskap och beprövad erfarenhet”, när man utformar sina råd om vad vi skall äta och dricka. Men deras kostråd de senaste decennierna kan verkligen inte sägas ha varit särskilt framgångsrika, eftersom övervikt, diabetes, cancer, Alzheimer och andra kroniska sjukdomar har ökat dramatiskt under denna tid. Detta kan förstås också ha andra orsaker i vår miljö och livsstil, men onekligen har just kosten en alldeles avgörande betydelse för vår hälsa.

Möjligen kan Livsmedelsverkets misslyckande bero på, att man där formligen tycks dyrka ”vetenskap” – även om denna är förvanskad och resultat av uppenbart forskningsfusk – medan de i stället föraktar ”beprövad erfarenhet”, hur långvarig och väletablerad denna erfarenhet är. Tragiskt!

På sin hemsida använder man stor möda för att försöka få oss att tro, att kolloidalt silver (ett supereffektivt medel mot alla skadliga mikrober - och helt ofarligt) är BÅDE overksamt och farligt – hur man nu kan få det att gå ihop logiskt. För en tid sedan gick Livsmedelsverket ut och varnade oss för att äta aprikoskärnor. Nu har man också nyligen förklarat, att krossade linfrön är livsfarliga att förtära och omedelbart bör tas bort från affärernas hyllor! Jag vet inte ens om man är medvetna om, att det i de båda senare fallen handlar om samma ”farliga” ämne – eftersom det i olika sammanhang ges olika namn (som Amygdalin, Vitamin B 17 eller Nitroliside).

Jag vill inte uppmana någon att vräka i sig mängder av krossade linfrön, men nog bör man beakta, att denna produkt har funnits på affärernas hyllor i decennier och hela tiden konsumerats av tusentals människor. Många har använt krossade linfrön dagligen under åtskilliga år. Om Livsmedelsverkets uppgifter om farligheten skulle stämma, så borde man rimligtvis ha hört talas om några förgiftningsfall. Jag har aldrig läst eller hört om ett enda!

Det är sant, att både aprikoskärnor och linfrön innehåller ett potentiellt farligt ämne – men det är också sant, att detta ämne här förekommer kemiskt bundet i en form som kroppen kan hantera utan risk. Det ämne vi här talar om användes redan i början av 1900-talet i ett botemedel mot cancer. Man gav det namnet ”Laetrile” – och det visade sig så effektivt att det började hota de stora läkemedelsbolagens astronomiska inkomster på traditionella behandlingar mot cancer. Med hjälp av förfalskade data, vilseledande information och korrumperade myndigheter lyckades man till sist få medlet förbjudet (vilket också hänt andra enkla botemedel mot cancer). Historien finns detaljerat återgiven, via rättegångsprotokoll och annat, för den som är intresserad. Men här följer några fakta om det aktuella ämnet, som alltså finns bl.a. i aprikoskärnor, bittermandel, slånbär, äppelfrön, linfrön och vissa sorters gräs. I modern tid har själva ämnet använts mot cancer sedan åtminstone 1840-talet, men i kinesisk medicin har det förekommit i mer än 3000 år (Produktnamnet Laetrile tycks ha tillkommit på 1950-talet). Det handlar alltså inte om något ”nytt och konstigt”… Fast ”konstigt” kan man nog kalla detta märkliga ämne – särskilt i ljuset av modern forskning. Eller vad sägs om följande!

Amygdalinmolekylen består av fyra komponenter: Två delar glukos, en del vätecyanid (”Blåsyra”) och en del benzaldehyd. Vätecyaniden är som bekant ett extremt farligt gift i sin fria form (en gas som förr kallades cyanväte och gav poeten Dan Andersson en för tidig död; han övernattade i ett hotellrum, där man använt cyanväte mot vägglöss och inte vädrat ut ordentligt) Även benzaldehyd är livsfarligt. Dock är båda dessa ämnen, när de är kemiskt bundna i amygdalin, helt ofarliga.

Men nu kommer finessen som förklarar detta: Det finns ett enzym som heter beta-glukosidase, och det kan lösa upp den kemiska bindningen och frigöra både cyaniden och benzaldehyden. OCH – detta enzym finns nästan enbart i cancerceller! När amygdalinet kommer i kontakt med en cancercell, så frigörs alltså både cyanid och benzaldehyd, och dessa båda ämnen är tillsammans mer giftiga än summan av de båda ämnena var för sig. Man får en s.k. synergieffekt – och cancercellen dör! För säkerhets skull finns i kroppens övriga celler enzymet Rhodanese! Detta enzym bryter ner vätecyanid och benzaldehyd till två andra ämnen – thiocyanate och bensoesyra – som faktiskt båda är gynnsamma för friska celler! Så om cyanid och benzaldehyd frigörs i kroppen utanför cancercellerna, så är det ingen fara. De tas om hand och oskadliggörs av enzymet Rhodanese!

Är inte detta amygdalin en fantastisk Guds skapelse, så säg!

Men läkemedelsbolagen kan inte ta patent och tjäna pengar på några ”Guds skapelser” och vill inte heller ha konkurrens av några. Därför gör man allt man kan för att förhindra spridning av information och användning av sådana. I detta fall lyckades det – och Laetrile är alltså sedan många år förbjudet i USA. Man ville t.o.m. förbjuda försäljning av aprikoskärnor (!) – men där tycks man faktiskt ha misslyckats…

De som ägnade sig åt cancerbehandling med Laetrile i USA förtalades, förföljdes, åtalades och dömdes (för användning av ”icke godkända läkemedel”) efter att ha botat tusentals cancerpatienter. Där kan man alltså inte längre få denna behandling. Men åtminstone någon av klinikerna flyttade till Mexiko, där man alltså fortfarande kan få aktuell behandling. Vid en utvärdering nyligen visade statistiken, att man med Laetrile kunde bota ca 85 % av alla cancerfall. MEN om patienten innan hade utsatts för strålning och/eller cytostatika, så var andelen botade endast 15 %! Det är dock svårt att få tillgång till vetenskapliga studier som bekräftar detta, varför uppgiften får betraktas som osäker.

När nu Livsmedelsverket alltså varnar kraftfullt för kolloidalt silver, för krossade linfrön (och alltså tidigare för aprikoskärnor), så är det en intressant iakttagelse, att samtliga dessa ämnen har en kraftfull anticancereffekt!

Man undrar förstås därför, om deras agerande beror på ren okunskap, eller om myndigheten har en hemlig agenda, som går ut på att till varje pris skydda de stora läkemedelsbolagens inkomster på traditionella ”cancermediciner” – på bekostnad av människors liv och hälsa. Jag tror förstås snarare på det förstnämnda, eftersom man i andra sammanhang (t.ex. betr. mättat fett och varning för naturliga fetter generellt) visat grundläggande kunskapsbrister. Och alternativ två vore förstås alltför gräsligt att ens tänka sig!

Eftersom jag inte är läkare, och strängt taget kanske saknar befogenhet att ge råd i det här ämnet, så vill jag till sist bara uppmana läsaren att inte omedelbart ta mina ord för sanning – men att kolla mina uppgifter ovan, och söka information via andra källor (dock inte Livsmedelsverket)!

Jag vill inte heller underlåta att nämna, att såväl kolloidalt silver som aprikoskärnor ingår i den ”diet” som gjort att jag blivit av med min cancer – utan vare sig kirurgi, strålning eller cellgifter. En enig läkarkår förklarade att detta skulle vara helt omöjligt!  Läs gärna om min ”cancerresa” här: http://www.svaradoktorn.se/425407360

Hur som helst vore det förstås klädsamt för Livsmedelsverket, om man kunde redovisa åtminstone några fall, där människor drabbats av förgiftning eller skada av de produkter man så kraftfullt varnar för!

Kommentarer

19.11.2016 20:25

Vicky Söder

krossade linfrön är oftast härskna innan de når konsumenten. Köp hela och mal själv. Alla feta frön som nötter, solros m.m. och speciellt linolja ska förvaras i kylskåp

19.11.2016 21:30

SE

Du kan ha rätt, men jag vet ingen som blivit sjuk av dessa härskna frön - trots stort intag. Värre är det med t.ex. Omega-6- späckade margariner, där detta fett s.a.s. härsknar inuti kroppen!

18.11.2016 14:59

M

Har du några källor på det du påstår ovan? Rättegångsdokument eller liknande?

18.11.2016 22:56

SE

Se mitt inlägg under "Nyheter/Blogg"!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?