12. sep, 2016

Livsmedelsverket - folkhälsans största sabotör?

Jag har i flera sammanhang påtalas Livsmedelsverkets enastående insats att under nästan ett halvt sekel ha fått oss att äta fettsnål och kolhydratrik föda. Detta har resulterat i en formlig explosion av övervikt och diabetes och annan metabol sjuklighet. Att ett statligt verk som har till uppgift att förbättra folkhälsan genom att ge korrekta råd om mat och dryck under lång tid lyckats göra oss allt sjukare måste betraktas som en oerhörd skandal. Och att man på grund av genuin okunskap om kost och nutrition lyckats med detta måste ses som närmast ett mirakel – och ett mirakel som bidragit till dramatiskt förbättrade inkomster för läkemedels- och livsmedelsindustrin.

När det gäller läkemedelsindustrin handlar det förstås om den ökade användningen av läkemedel för att (med föga framgång) bota de sjukdomar som olämplig kost åstadkommer. För livsmedelsindustrin har Livsmedelsverkets okunniga kostråd bl.a. inneburit att man kunnat ersätta nyttigt naturligt fett med billiga sockerprodukter och därigenom ökat vinstmarginalerna.

Om du vill veta mer om vetenskapen bakom mina påståenden, så kan du läsa här:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?