9. sep, 2016

Uppsalaprofessor ljuger friskt

Det bjuder mig egentligen emot att "hänga ut" någon enskild person, men när man offentligt ljuger så uppenbart som i detta fall, så får man nog tåla det. Uppsalaprofessorn Åsa Mellhus tillkännager offentligt att en kvinna drabbades av argyria (permanent blåfärgning av huden) genom att på 1950-talet inta Ionosil (kolloidalt silver). En smula intressant i sammanhanget är att Ionosil började tillverkas år 2001…

Åsa Mellhus var också den direkta anledningen till en akademisk skandal, när hon som handledare för doktoranden Susanne Sütterlin vid hennes disputation tillkallade vakter för att avlägsna en åhörare som ville påpeka, att de laboratoriestudier som legat till grund för avhandlingen hade utförts med användning av silvernitrat (AgNO3) och inte med kolloidalt silver (na-Ag) som är två helt olika saker. Trots det dras det generella slutsatser rörande alla silverpreparat i avhandlingen. Detta är lika vetenskapligt som att göra studier på natriumcyanid (NaCN, livsfarligt gift) för att bedöma toxiciteten hos natriumklorid (NaCl, även kallat koksalt). Silvernitrat framställs genom att lösa silvermetall i mycket stark salpetersyra (HNO3) medan na-Ag framställs genom elektrolys av silver i destillerat vatten, varvid silver övergår till nanopartiklar och positivt laddade silverjonerjoner (Inf. ovan hämtad från Lars Berns blogg "Antropocene").

För övrigt kan jag meddela, att jag alldeles nyligen fick information om att en läkare (!) med mångårig psoriasis, som inte gått att bota med traditionell behandling blivit av med sin sjukdom. Detta efter en veckas omläggning med just Ionosil! Enkelt, billigt, smärtfritt och biverkningsfritt har hon alltså blivit av med mångårigt lidande! Undrar vad professor Mellhus tänker om det!

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?