1. sep, 2016

Galna kostrekommendationer

Anledningen till att denna webbplats skapades var i huvudsak att uppmärksamma och påvisa sambandet mellan kost och hälsa – och behovet av sådan information tycks bestå. Läkare ger numera väldigt sällan kostrekommendationer – vilket väl är naturligt, eftersom de flesta läkare i princip saknar utbildning i kost och nutrition. Men då och då får jag häpnadsväckande rapporter om hur ändå vissa läkare kan ge sina patienter absolut galna råd. Det handlar då oftast om att de rekommenderar en närmast fettfri (och alltså kolhydratrik) kost, som för många nästan är en garanti för att ett tillfrisknande fördröjs – eller helt omöjliggörs. För diabetiker, överviktiga och cancerpatienter innebär förstås sådana råd en katastrof!

Det är också närmast otroligt att det fortfarande i dag finns läkare som tror att man blir fet och sjuk av naturligt fett – och att fleromättade fetter, margariner och kemiskt manipulerade vegetabiliska oljor skulle vara rena ”hälsokosten”! Men tyvärr verkar det vara så. Inom de flesta andra yrken skulle man riskera att bli arbetslös, om man inte uppdaterade sina kunskaper inom sitt område. Men för läkare tycks det inte finnas några sådana krav.

Det är djupt tragiskt, att de flesta läkare inte tycks ha insett kostens alldeles avgörande betydelse för vår hälsa – och när de t.o.m. kan rekommendera cancerpatienter en kolhydratrik kost, som innebär idealiska förhållanden för cancercellernas tillväxt och utveckling, då har en avgörande gräns passerats. Detta vansinne måste upphöra!

Fortfarande verkar också begreppet ”ketogen kost” vara okänt för många inom vården. Detta är oerhört sorgligt. Information om ketogen kost hittar du här:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?