19. aug, 2016

Svar på läsares frågor

Jag får hela tiden frågor om detta med kost och hälsa. Möjligen är mina texter också för långa och delvis svårtillgängliga utan bakgrundskunskaper, och jag är då glad att man frågar, så att jag får möjlighet att förtydliga och förklara. Jag försöker ge personliga svar, utan att ta på mig någon läkarroll. Här är en redigerad och avpersonifierad version av ett svar till en av frågeställarna:

Vet inte hur mycket du läst på min hemsida, men jag antar du uppfattat att jag inte är läkare - och därför egentligen inte får ge medicinska råd. Dock anser jag mig fri att redovisa både mina egna och andras rent konkreta erfarenheter. Själv skulle jag ju enligt min läkare vara död inom några månader, om jag inte underkastade mig den planerade behandlingen (omfattande kirurgiskt ingrepp, följt av strålning och/eller cellgifter). Eftersom jag då hunnit "läsa in mig" på ämnet, så avstod jag från detta, lade om min kost till närmast ketogen sådan (mycket fett och minimalt med kolhydrater), samt började inta kolloidalt silver och kosttillskott i form av olika vitaminer och mineraler. Efter några månader kunde man inte se några tecken på cancer hos mig, och så är det fortfarande efter nästan två år. För min del rörde det sig om en sällsynt form av cancer, med spridning till lymfan - vilket enligt läkaren ingen kunde överleva utan den behandling han föreslog. När det gäller kosten, så har jag inte konsekvent avstått från "naturliga" kolhydrater, utan ätit en hel del "ovanjordsgrönsaker" (sallad, olika kålsorter, tomater etc.), men undvikit potatis, som ju är extremt stärkelserika. Om du tittar under rubriken "min egen metod" långt ner på sidan "Botemedel mot cancer", så har jag i detalj redogjort för vad jag äter. Direktlänk: 

Under resans gång har jag också alltmer förstått hur mycket den mentala biten betyder, och att sådant som många betraktar som rent "flum" (avslappning, meditation, yoga, etc) kan ha en avgörande betydelse. Eftersom jag lagt ner en oändlig möda på att söka information och försökt redovisa den på mina sidor, så ser jag gärna att du läser dem - framför allt kanske sidan om kolloidalt silver, som de flesta läkare inte känner till, och som t.ex. Livsmedelsverket lägger ner stor möda på att odugligförklara. Direktlänk: 

Eftersom de flesta läkare tycks vara närmast totalt omedvetna om kostens betydelse för vår hälsa (läkarutbildningen innehåller knappt något om kost och nutrition), så känner de inte heller till begreppet ”ketogen kost”, trots att den har en lång historia inom läkekonsten, kanske framför allt när det gäller behandling av svår epilepsi. Men kosten har visat sig ha effekt också på de flesta andra sjukdomar med neurologisk anknytning (MS, Alzheimer, Parkinson etc.), liksom på ADHD och funktionsstörningar inom autismspektrum...

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?