15. aug, 2016

Cancerfonden ger katastrofala kostråd!

När man läser Cancerfondens kostrekommendationer tror man knappt sina ögon! De som utformat råden måste vara totalt okunniga både om cancer och om kost och nutrition generellt! Om man hade haft som syfte att optimera möjligheterna för cancern att växa och utvecklas, så kunde man inte ha lyckats bättre.

Om det är en läkare som skrivit texten, så blir man förstås påmind om att dagens svenska läkare nästan inte har någon utbildning i kost och nutrition, men vem som helst borde väl kunna misstänka, att den kost som lett till cancer – eller åtminstone inneburit att cancern kunnat utvecklas – inte är den perfekta ”hälsokosten”… Nej då, i stället skriver man så här: ”Ät som vanligt och följ näringsrekommendationerna!”… För de allra flesta, och säkert för nästan alla med cancer, innebär det en fettsnål och kolhydratrik kost. Perfekt för cancerceller, som är extremt beroende av kolhydrater (socker) för sin utveckling!

Vidare skriver man: ”Det finns ingen forskning som visar att någon speciell diet botar en cancersjukdom.” En uppenbar lögn! Det finns tusentals människor som blivit friska även från ”obotlig” cancer genom en radikal omläggning av kosten! Jag är en av dem. Läs om "min metod" här: http://www.svaradoktorn.se/426070622

Nästa tragiska påstående: ”De flesta skulle må bra av att välja nyckelhålsmärkta livsmedel”. Nyckelhålsmärkningen är ett av de stora misslyckandena för folkhälsan. Sedan detta infördes har fetma och diabetes typ 2 formligen exploderat! Anledningen är att nyckelhålsmärkningen helt har inriktat sig på fett. Nyckelhålsmärkta produkter är alltså ofta fettsnåla – och rika på kolhydrater. En katastrof – inte minst för cancerpatienter!

Vidare uppmanar man att ”använda flytande margarin”. Mättat fett som smör eller ekologisk kokosolja är perfekt människoföda. Flytande margariner är däremot ofta hälsovådliga, eftersom de är framställda av kemiskt manipulerade växtbaserade oljor med hög halt av fleromättade fetter.

Ännu ett vansinnigt råd: ”Avsluta gärna måltiderna med en efterrätt.” Som bekant är efterrätter ofta särskilt söta, d.v.s. de bidrar till att snabbt höja blodsockret – och därmed skapa den optimala miljön för cancerceller!

Det mest anmärkningsvärda är nog ändå följande: ”Ingen mat är dålig mat. Ät den mat du tycker bäst om.” Att bara kunna påstå, att ”ingen mat är dålig mat” torde väl utmana det sunda förnuftet hos vilken människa som helst. Att ett sådant påstående kommer från en organisation som anser sig vara seriös och arbeta för att motverka cancer måste väl vara ett oöverträffat lågvattenmärke – och absolut bland det mest sanslösa och ogenomtänkta som någonsin uttryckts på svenska!

För säkerhets skull fullföljer man med detta galna påstående: ”Färdiglagad mat är ett bra alternativ. Det finns mycket att välja på i frysdiskarna.”. Att det finns mycket att välja på i frysdiskarna kan man nog hålla med om, men att kalla färdiglagad mat generellt för ”ett bra alternativ” är fullkomligt hårresande! Dessa produkter är ofta så långt ifrån ”hälsokost” man kan komma, och om man har cancer bör man definitivt avhålla sig från den typen av mat!

Kommentarer

15.01.2018 11:04

Sari

Hej jag undrar om det finns att hitta recept för bra mat så svårt att veta vad man ska äta.går på cellgifter just nu 3 behandlingar kvar

23.01.2019 20:27

Kersti Hisved

Ser att detta skrevs för ett år sedan, men vill ändå tipsa om www.kostdoktorn.se där finns en del om cancer och framförallt massor av goda recept på god mat utan socker och kolhydrater.

10.01.2018 09:40

Mormor

Men varför inte googla lite på det? T ex "what does the penthose phosphate pathway accomplish for the cell?" Seyfried säjer ju oxå att PPP är i robust aktivitet i cancercellerna!? Är en VIKTIG väg!!

09.01.2018 13:01

Mormor

Man blir förtvivlad...inte bara göder socker cancercellerna men glukos är den enda substans som oxideras till ribos, ett "måste" för nya cancerceller eftersom det ingår i alla nukleinsyror, DNA, RNA..

10.01.2018 09:28

SE

Tack för kommentar! Kan själv för litet om detta - men tror det kan vara som du säger

15.08.2016 22:47

Pia Berntson

det minsta man kan begära är väl ändå att läkaren bör veta att socker göder cancer!det vet vi lekmän! BEDRÖVLIGT DÅLIGT!!!

09.01.2018 22:01

SE

Håller med till 100 %!

15.08.2016 23:01

SE

Ja, det som Otto Warburg visade i sin forskning redan på 1920.talet tycks läkarna ha glömt nu. De bläddrar bara i sin FASS

15.08.2016 20:53

Viola Marklund

Jag tror att man kan äta sej frisk och äta sej sjuk. Att många av våra sjukdomar är bristsjukdomar.

15.08.2016 23:02

SE

Du har absolut rätt! Kroppen behöver vissa näringsämnen - annars fungerar t.ex. inte immunförsvaret - och vi blir sjuka...

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?