11. aug, 2016

Vi som äter oss friska är ett farligt hot

Som jag skrivit tidigare, så är nog vi som blir friska utan att använda oss av skolmedicinens produkter eller metoder ett hot mot samhället. Vi kan kanske destabilisera hela systemet genom att avslöja läkarnas okunskap om väsentligheter (t.ex. kostens betydelse) och läkemedelsbolagens ofta dödliga produkter. Och vi som t.o.m. ”ätit oss friska” från cancer betraktas ju av många som galna. Det får bara inte vara så enkelt. Det skulle ju betyda att många av de miljarders miljarder som varje år satsas på traditionell cancerforskning kanske skulle vara bortkastade pengar… Och tyvärr är det nog så!

Jag skrev för en tid sedan ett långt brev till den kirurg som förklarade att jag skulle vara död inom några månader, om jag inte underkastade mig hans ”behandling” (omfattande kirurgiskt ingrepp plus strålning och/eller cytostatika). Jag undrade hur han förklarade att jag nu är cancerfri. Hans svar – som kom efter någon månad, och flera påstötningar – var: ”Jag är glad att du mår bra”… Trots att jag i detalj redogjorde för hur jag gjort, så hade han ingen annan kommentar! Och jag kan förstå honom. Om han accepterade att min kostomläggning och intag av några vitaminer och mineraler hade gjort mig frisk, så skulle hela hans värld kanske rasa samman – och hans roll som en av Sveriges ledande specialister på just min form av cancer skulle kunna ifrågasättas. Hellre än att utsätta sig för detta är han förstås beredd att förneka vilka fakta som helst. Som naturvetare borde ju läkare annars ha anammat principen om kausala samband (orsak och verkan) – att allt som sker har en orsak. Men när det gäller cancer tycks de flesta fortfarande ha uppfattningen att det i hög grad handlar om ”slumpen”, ”tur eller otur”… Och nu har både jag själv och flera i min omgivning genom att ändra vår kost alla haft turen att bli fria från cancer. Är det inte märkligt, så säg! Jag kommer osökt att tänka på Ingemar Stenmark. När någon journalist frågade honom om det inte var litet tur som gjorde att han vann sina slalomtävlingar, så var hans svar: ”Jo, och det konstiga är, att ju mer jag tränar, desto större tur har jag…”

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?