20. jul, 2016

Läkemedelsbolagen värre än somaliska pirater

Enligt professor Peter Götzsche, chef för det nordiska Cochrane-institutet i Köpenhamn är läkemedelsindustrin värre än somaliska pirater. Peter Götzsche har själv varit en del av den industri han angriper, så han vet vad han talar om. Han har också skrivit boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”.

De fakta han presenterar i ett inslag i TV-programmet WORLDS APART (från september 2015) är i allt väsentligt helt korrekta – och minst sagt skrämmande.

Det som stör är att han själv s.a.s. tycks vara fast i det farmakologiska paradigmet och inte ser alternativet - en "naturlig" nyttig KOST med kosttillskott som ger kroppen förutsättningar att fungera korrekt - och motarbeta sjukdomar. Det är glädjande att han också avslöjar bedrägeriet med mammografi - men han borde ha nämnt att det finns en mycket bättre metod för att diagnosticera bröstcancer, nämligen termografi (undersökning med värmekamera), som dels upptäcker ev. cancer flera år tidigare och dels är fullkomligt ofarlig, eftersom värmekameran inte AVGER någon strålning, utan endast TAR EMOT värmestrålning...

Läs mer om detta här: http://www.svaradoktorn.se/425498149

Hur som helst så är Peter Götzsche en fantastisk väckarklocka, som klär av läkemedelsbolagen (och läkarkåren) inpå bara kroppen. Men problemet är så världsomfattande och enormt att lösningen sannolikt kommer att låta vänta på sig. Både läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin handlar också om så ofattbart mycket pengar att begrepp som etik och moral tycks försvinna. Glädjande nog verkar ändå ett uppvaknande vara på gång, men vi får sannolikt vänta på en ny generation läkare, innan någon dramatisk förändring sker just på läkemedelsområdet. Och en grundförutsättning är där förstås att läkarutbildningen förändras. Som det nu är ser de flesta läkare en farmakologisk produkt som förstahandsalternativet vid varje sjukdom. Och att kosten skulle ha någon betydelse tycks för de flesta läkare helt främmande – vilket är obegripligt. Ett barn borde ju förstå, att det enda sättet vi har för att få i oss allt kroppen behöver (mineraler, vitaminer, essentiella aminosyror etc.) är via vår metabolism, genom att äta en föda som innehåller dessa ämnen. Men dagens läkare verkar tro att de nödvändiga näringsämnena på något magiskt sätt skall komma in i vår kropp, alldeles oavsett vad vi äter och dricker. En mycket märklig uppfattning!

Länk till TV-inslaget med professor Götzsche här: https://www.youtube.com/watch?v=JVcphH2xAlQ

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?