8. jun, 2016

Ett samtal från Hongkong

I går, tisdag den 7 juni, fick jag ett mycket glädjande och ganska oväntat samtal från Hongkong. Det var Bengt Sjöberg som hade vänligheten att ringa - med anledning av ett mail från mig, som vidarebefordrats till honom via DN. Att han nu gav uttryck för uppskattning av denna hemsida gjorde förstås inte upplevelsen mindre angenäm. Vi önskar förstås honom all framgång med Sjöbergstiftelsen och dess målsättning ”att göra skillnad för cancerforskningen och den behandling som möter cancerpatienter idag”. Bengt Sjöbergs donerade två miljarder kronor bör naturligtvis räcka en bra bit - och det finns många intressanta uppslag till forskning. Tyvär måste man ju konstatera, att "cancerindustrin" är en av världens mest lönsamma branscher - och att "Big Pharma" inte skyr några medel för att behålla sina astronomiska vinster. Där betraktas ett par miljarder närmast som "driftskostnader"  - t.ex.i form av mutor till läkare, forskare och myndigheter, och till de skadestånd och böter de varje år regelbundet döms till för sitt kriminella agerande. Trots den minst sagt aktningsvärda summa Bengt Sjöberg nu satsar, så blir det i ett större sammanhang närmast en Davids kamp mot Goliat, vilket han säkert via sina erfarenheter är fullt medveten om. Men vi håller naturligtvis på David - och utgången har ju en gång tidigare i historien blivit en annan än den förväntade. I Sverige gäller det nog att få rigida kolosser som Socialstyrelsen, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket att ställa upp på Davids sida. Vi håller tummarna. All heder åt Bengt Sjöberg!

 Den som vill läsa det första inlägget om Bengt Sjöberg kan gå längst ner på denna sida, klicka på "Översikt" och söka inlägget från den 30 maj med rubriken "Bengt Sjöberg har rätt - med råge"

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?