6. jun, 2016

Om sockerskatt

I TV-programmet Agenda den 5/6 i år diskuterade folkhälsominister Gabriel Wikström och Claude Marcus möjligheten att genomföra en sockerskatt – som en hel del andra länder nu insiktsfullt gjort. Detta med hänsyn till den på senare år dramatiskt ökade frekvensen av fetma och diabetes typ 2. Äntligen börjar i alla fall några fatta, att det är socker som gör oss feta och sjuka – och inte naturligt fett! Men vad man inte alls nämnde var att sockret också är en orsak till den lika dramatiskt ökade förekomsten av CANCER! Om det var av ren okunskap eller av någon annan anledning kan man bara spekulera i. Faktum är i alla fall, att den tyske professorn Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) redan på 1920-talet med sin forskning visade, att cancerceller genom sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker, och att följaktligen en diet rik på socker erbjuder optimalt goda förutsättningar för utveckling av cancer. Men eftersom inte ens onkologer och andra läkare tycks ha detta klart för sig, så kan man förstås inte kräva att en stackars okunnig folkhälsominister skall ha koll på detta. Men just med tanke på folkhälsan borde någon informera honom!

Här finns litet information om Otto Warburg: http://www.svaradoktorn.se/426070622

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?