27. maj, 2016

Mobilstrålning ger cancer?

 Det har de senaste åren presenterats en del forskning omkring riskerna med strålning från våra trådlösa elektroniska enheter. Slutsatserna har varierat. Inom kort kommer nu en stor amerikansk studie om mobilstrålning att publiceras. Den tycks visa ett klart samband mellan användning av mobiltelefoner av typ ”smartphones” och aggressiva hjärntumörer.

Samtidigt kan vi i Sverige notera en mycket kraftig ökning av mun- och sköldkörtelcancer sedan ”smartphones” introducerades.

Observationerna är naturligtvis alarmerande, men eftersom det handlar om gigantiska ekonomiska intressen, så kommer förstås dessa resultat på alla sätt att misstänkliggöras och bortförklaras av dem som företräder dessa intressen. Och det finns viss risk att våra myndigheter på känt sätt kommer att prioritera ekonomiska intressen före folkhälsan – som man gjort när det t.ex. gäller livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins produkter med kända hälsovådliga egenskaper.

Mer information via nedanstående länkar:

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?