25. maj, 2016

Låt oss uppfinna hjulet igen!

I dagens tidning hittar jag två helsidor, bekostade av SSMF (Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning). Båda handlar förstås om forskning.

SSMF är en ärevördig organisation, som funnits sedan 1919 och ägnar sig åt att med stora ekonomiska bidrag stödja medicinsk forskning. Angeläget förstås. Men man kunde kanske förvänta sig att man då ägnade sig något åt omvärldsanalys i vid mening, för att tillse att de pengar man donerar verkligen används på rätt sätt. Om man går något utanför det medicinska fältet och ser sig om, så upptäcker man ju snart t.ex. att hjulet redan finns och används framgångsrikt i en mängd vardagliga tillämpningar. Att då satsa en massa pengar på att uppfinna hjulet måste betraktas som minst sagt onödigt. Kanske kan man – om man är intresserad just av hjulet – i stället ägna sig åt att utbreda kunskapen om denna epokgörande konstruktion och kanske skapa ytterligare framgångsrika användningsområden…

En av dagens helsidor handlar om malaria. Det är ju en av de smittosamma sjukdomar som tar flest liv i världen, särskilt bland barn. Enligt WHO:s tillgängliga statistik smittades under 2015 hela 214 miljoner människor av malaria – och av dem avled ca 438 000 av sjukdomen. Mer än 70 % av dessa var barn under fem år.

De små parasiter (s.k. ”urdjur”) som förorsakar malaria är av fyra olika slag. Den i särklass farligaste varianten är Plamodium falciparum. Den är, liksom de övriga tre, en encellig organism – VILKET BETYDER ATT DEN FRAMGÅNGSRIKT KAN BEKÄMPAS MED KOLLOIDALT SILVER!

Kolloidalt silver har funnits i mer än hundra år och framgångsrikt använts mot olika former av infektioner. Medlet tar kål på de flesta bakterier, virus, amöbor samt encelliga svampar och parasiter. Två saker förhindrar en mer allmän användning av kolloidalt silver vid sjukdomsbekämpning. Dels är det en sådan enkel produkt att i princip vem som helst kan tillverka den hemma i köket med rätt utrustning, och det betyder att inte något företag kan ta patent och få ensamrätt på försäljningen. Eftersom kolloidalt silver delvis tycks kunna ersätta både antibiotika och cytostatika (mot cancer), så utgör medlet förstås ett kraftfullt hot mot läkemedelsbolagens astronomiska inkomster på dessa områden. Därför har man i samarbete med korrumperade och eftergivna myndigheter lyckats förhindra en vidare spridning av kolloidalt silver. Svenska Livsmedelsverket sätter nästan världsrekord i osaklighet på sin hemsida i sina försök att både tala om att kolloidalt silver är overksamt – och SAMTIDIGT väldigt farligt! Det är en gåta hur man får detta att gå ihop…

Hur desperata man är visas av att man lyckats upphäva den grundlagsskyddade yttrandefriheten för den svenska tillverkaren av kolloidalt silver, Anders Sultan. Om han på sin Facebooksida som privatperson ens antyder att kolloidalt silver skulle ha någon medicinsk funktion, så hotas han av böter på 800 000 kronor!

Den andra orsaken till att användningen av kolloidalt silver inte spridits mer är förstås att det hela låter för bra för att vara sant. Den som tvivlar kan titta på nedanstående länk, som visar hur man på en klinik i Ghana rutinmässigt botar barn från malaria just med kolloidalt silver. Produkten som används där kallas ”Silver Shield” och är kolloidalt silver med koncentrationen 20 ppm. Den form som saluförs i Sverige är på 10 ppm – vilket erfarenhetsmässigt visat sig kanske vara den optimala styrkan.

Senaste kommentaren

14.07 | 05:50

Hej! Man försöker skrämma oss från att äta bittra aprikoskärnor. Jag och min fru har ätit ca 10 st varje dag i fem år nu - utan några problem!

12.07 | 11:22

Hej! Jag sökte efter aprikoskärnor för att prova äta men då såg jag en varning om dem .. är det så att man inte kan äta vissa kärnor eller?
https://mittkok.expressen.se/artikel/livsmedelsverkets-varni

27.04 | 11:27

Statiner sänker kolesterolet och fungerar som plackhämmare, enligt min läkare. Jag har tagit bort statiner just nu, men finns något alternativ till att hålla placket på plats?

27.04 | 09:01

Var just hos en doktor som sa att bröstcancer inte påverkas av kosten överhuvudtaget möjligtvis vissa andra cancerformer kan kosten har en viss påverkan. Va, hör dom inte hur dom låter?